Pályázati felhívás a 2023-as Szegedi Ifjúsági Napok Civil Falujában történő megjelenésre

  • 2023. 05. 18. 14:31

Az első újkori Szegedi Ifjúsági Napoktól, vagyis 2003-tól kezdve a civil szervezetek mindig fontos szerepet játszottak a rendezvény életében. A Fesztivál szervezői kiemelten fontosnak tartják a civil szféra társadalmi szerepvállalását, így az idén 20. alkalommal valósulhat meg civil kitelepülés, ahol 20 szervezetnek van lehetősége kitelepülni és bemutatkozni 2023. augusztus 23-26. között ezen pályázat keretében. Várjuk a szegedi vagy Szeged vonzáskörzetében működő szervezetek jelentkezését, hogy együtt zárjuk a nyarat az idei SZIN Fesztiválon.

A pályázat kiírója és lebonyolítója: Szegedi Rendezvény- és Médiaközpont Nonprofit Kft. (6721 Szeged, Felső Tisza-part 2.)

Pályázók köre: a Szegeden vagy vonzáskörzetében állandó csapattal és rendszeres tevékenységgel rendelkező, bejegyzett civil szervezetek és intézmények

Téma: A civilek közösségépítő ereje és a bevonás kreatív eszközei

A Kiíró részletesen kidolgozott, interaktív tevékenységeket vár, amelyek elsősorban a 14-35 éves korosztályt célozzák meg. A tevékenységeknek a pályázó szervezet bemutatkozásán túl illeszkedniük kell a kiemelt témához, célozniuk kell a fesztiválozók aktivitásának növelését és széles körű bevonását. A pályázat értékelésénél a tevékenységek egyedisége, kivitelezhetősége és innovatív jellege kiemelten kerül figyelembe vételre.

Pályázni kizárólag a Fesztivál teljes idejére (2023. 08. 23-26.) lehet, minden nap 12-19 óra között biztosított állandó jelenléttel és tevékenységgel.

A Kiíró szervezetenként 9 négyzetméternyi területet, egy sörpad garnitúrát (1 asztal és 2 pad), 2 db bérletet, valamint 8 db napijegyet biztosít a fesztivál teljes időtartamára. A kitelepüléshez és a tevékenységekhez szükséges eszközök (sátor/pavilon, kreatív alapanyagok, bevonó játékok stb.) biztosítása, valamint ki- és bepakolása a szervezetek feladata.

Kérjük a Pályázókat, hogy olyan projekteket nyújtsanak be, amelyek ezekkel a belépőszámokkal és feltételekkel megvalósíthatók!

Jelen pályázat keretében 20 szervezet kap lehetőséget a Fesztiválon való megjelenésre.

A pályázati űrlap a következő linken érhető el: https://civilfalu.hu/palyazat

A pályázat beküldésének határideje: 2023. június 18. 23:59 (vasárnap)

A beküldési határidőt követően az űrlap automatikusan lezár, ezt követően pályázat benyújtására nincs lehetőség. Többszörös beküldés esetén az utolsó kerül figyelembe vételre.

A pályázatokat háromtagú bíráló bizottság, egymástól függetlenül, az előre meghatározott szempontok alapján, pontozással bírálja el. A pontszámok átlaga alapján sorrend kerül megállapításra, majd az első 20 pályázó kap lehetőséget a megjelenésre. Visszalépés esetén a soron következő pályázó kerül felkérésre. A döntés végleges, és vele szemben jogorvoslat nem vehető igénybe.

Értékelés szempontjai:

  • formai követelmények megléte
  • program illeszkedése a szervezet szakmai tevékenységéhez és a 2023-as Civil Falu témájához
  • a tevékenységek színessége, interaktivitása, egyedisége és innovatív jellege

A döntésről a pályázókat legkésőbb 2023. június 30-ig értesítjük e-mailben. A kitelepülők teljes listája közzétételre kerül a civilfalu.hu weboldalon a Fesztivál megkezdése előtt.

A nyertes pályázókkal a Szegedi Rendezvény- és Médiaközpont Nonprofit Kft. megállapodást köt, amely tartalmazza a Fesztiválon történő részvétellel, a technikai eszközök biztosításával, a munkamegosztással és a tevékenységekkel kapcsolatos feltételeket. A szerződéskötés további feltétele az egyszeri adminisztrációs díj megfizetése (15.000 Ft + ÁFA).

A pályázattal kapcsolatban további tájékoztatás az info@civilfalu.hu e-mail címen kérhető.


A Szegedi Ifjúsági Napokkal és a Civil Faluval kapcsolatos hírek és további információk elérhetőek az alábbi oldalakon.

Szegedi Ifjúsági Napok

szin.org
facebook.com/szin.official
facebook.com/events/1179458495950968
instagram.com/szinofficial
youtube.com/user/SZINOfficial

Civil Falu

civilfalu.hu
facebook.com/civilfalu
facebook.com/events/805558697578822
instagram.com/civilfalu
youtube.com/@civilfalu