II. Civil Falu workshop és terepbejárás

  • 2015. 08. 12. 10:29

A héten sor került a civil terepbejárásra a Szegedi Partfürdő, Kemping és Szabadstrand területén, ahol a közel ötven beválogatott szervezet képviselője a Szegedi Ifjúsági Napok keretében megvalósuló Civil Falut készítette elő.

A pályázati úton kiválasztott szervezetek 2015. július 20-án találkoztak először az I. Civil Falu Workshop keretében, amikor megbeszélték az általános koncepciót, sorra vették az online felületeket, egyeztették a feltételeket, és a tematikus felosztását a Falunak. A kiscsoportos munkával elindult a közös tervezés. Az eseményen a Civil Falu koordináló csapata bemutatta a pályázati kiírásban is szereplő koncepciót, amelynek alapja, hogy a civileket és a fesztiválozókat interaktív tevékenységekkel hozzák közelebb egymáshoz. A közel ötven szervezet színes, újító, mozgalmas és hangulatos programmal készül, amelyet részben saját standjuknál, részben pedig a Falu „főterén” valósítanak meg.

A Civil Falu felosztásának alapját - a 2014-es évhez hasonlóan - az Európai Unió ifjúsági stratégiájának nyolc cselekvési területe adja. Eszerint az idén ismét találkozhatnak a fesztiválozók az Oktatási ligettel (Oktatás és képzés), a Mesterségek útjával (Foglalkoztatás és vállalkozói készség), az Egészség sorral (Egészség és jólét), a Tevékeny réttel (Részvétel), az Önkéntes piaccal (Önkéntesség), az Esélyek kertjével (Társadalmi befogadás), a Zöld dűlővel (Az ifjúság és a világ) és a Kultúr sétánnyal (Kultúra és kreativitás).

A II. Civil Falu workshop során lehetőség nyílt a terület megismerésére; kiválasztásra kerülnek az egyes egységek terei; és a logisztikai kérdések is tisztázásra kerülnek. A találkozó záróeseményeként az azonos faluegységbe tartozó civilek képviselői kiscsoportokban folytatják a közös programelemek összehangolását, amelyet a korábbi találkozón már elkezdtek. A koordináló csapat a Civil Falu kezdeményezéssel - a korábbi évekhez hasonlóan - a hosszú távú együttműködés alapjait próbálja megteremteni a különböző tevékenységet végző, de azonos térben működő szervezetek között.

Az esemény képgalériája: https://www.facebook.com/media/set/?set=a.428573650681544.1073741839.381...