Erzsébet Ifjúsági Alap

ERIFA

Az Erzsébet Ifjúsági Alap átfogó célja a fiatalok társadalmi aktivitásának növelése, nyitott, elfogadó és befogadó szemléletmódjának megerősítése. Kiemelt fontosságú az őket körülvevő elsődleges társadalmi közeg – családok, helyi közösségek, kortárs csoportok – fejlesztése, illetve az ifjúsági korosztály mindennapi életében érintett szakemberek és együttműködő partnerek bevonása, elkötelezése.

Az Erzsébet Ifjúsági Alap egyik legfontosabb feladata az önkéntesség népszerűsítése a magyar társadalomban, elsősorban a fiatalok körében. Hiszünk abban, hogy önként tenni másokért, segíteni, adni az időnkből olyan érték, amely időtálló, életkor és korszakfüggetlen. Szeretnénk átadni minél többeknek azt a tapasztalatunkat, hogy az önkéntes tevékenység – azon túl, hogy segítség a kedvezményezett szervezetnek, személynek - az önkéntesnek sem csupán élmény, hanem olyan tapasztalatszerzési lehetőség, amely őt magát is építi, gazdagítja, ezáltal pedig hozzájárul, személyes és szakmai fejlődéséhez.

A Civil Faluban is ezeket az értékeket szeretnék közvetíteni kitelepülésünk alkalmával, különös hangsúlyt fektetve az önkéntességre. Standunknál a témához kapcsolódó kvízünk legjobb kitöltőinek értékes nyereményeket osztunk ki, továbbá interaktív játékokkal, kreatív foglalkozásokkal várjuk majd az érdeklődőket. Mindemellett a Civil Faluba kitelepült többi szervezet bevonásával Önkéntes Expot is szervezünk, melynek keretében pódiumbeszélgetések, előadások, kulturális programok segítségével próbáljuk körüljárni az önkéntesség minden aspektusát. Az Önkéntes Expoval kapcsolatos legfrissebb hírekről és a részletes programokról a Civil Falu és szervezetünk közösségi oldalain tájékozódhatnak.