Partiszkon Társadalomkutató Közhasznú Egyesület

Partiszkon

Az Egyesület tevékenységének célja elsősorban a társadalmi szempontokat szem előtt tartó döntéshozatalt elősegítésée. Emellett a társadalomtudományok ismeretanyagának bővítését, valamint az új kutatási eredmények nyilvánossággal való megismertetését is célunknak tekintjük.

Szándékunk ezzel a társadalmi párbeszéd elindítása, mely ösztönzőleg hat a közösségek fejlődésére, segíti a társadalmi kohéziót és integrációt, erősítve ezáltal a civil társadalmat.

Társadalomkutatás, ismeretterjesztés, szemléletformálás, digitális kommunikáció. E négy szóval foglalható össze leginkább az egyesület aktív társadalomformáló tevékenysége.

Kutatásaink sokoldalúan felhasználható lehetőséget jelentenek az azt igénybe vevőknek. A civil, a gazdasági, az önkormányzati és államigazgatási szektor, valamint a közélet szereplői részére egyaránt hasznos. Az őket érintő témákban, kvantitatív és kvalitatív kutatási eszközök felhasználásával, változatos vizsgálatokkal segítjük hatékony működésüket és sikeres tevékenységüket.

Ismeretterjesztő tevékenységünk keretében a társadalmi kérdések iránt érdeklődők számára nyújtunk lehetőséget azáltal, hogy az egyetem falain kívül is hozzáférhetővé tesszük a klasszikus és legújabb társadalomkutatási irányzatokat, azok eredményeit, megvilágítva a társadalomra gyakorolt hatásukat.

Szemléletformálásunkon keresztül egy olyan nyitott, toleráns, aktív és önálló egyének alkotta társadalom létrejöttéhez járulunk hozzá, amely hatékonyan kezeli konfliktusait és sikeresen tud ellenállni a megosztó és megtévesztő eszméknek, megteremtve ezáltal egy békés, egységes és prosperáló közösséget.

Meggyőződésünk, hogy hatékony kommunikáció hiányában kutatási eredményeink nem hasznosulhatnak. Ezért professzionális szakemberek közreműködésével digitális filmkészítési technikák alkalmazásával számos alkalommal fel is dolgozzuk a valóság megismertetni kívánt  szegmenseit, dokumentumfilmeket, szemléltető videókat, internetes hozzáférhetőségeket készítünk partnereink számára.

A SZIN 50 (+2) árnyalata

Párosító játékok

 • Mr. & Mrs. - híres párok
 • Hol és mikor - közismert történelmi tömegesemények
 • Érdekes történelmi kapcsolatok - két ismert személy párba rendezése 
 • Híres emberek híres tárgyai - ismert személyek rájuk jellemző tárggyal való párosítása 

Közvéleménykutatós játék

 • „Az én Szegedem” - Írd le a várossal kapcsolatos legjelentősebb élményeid!

Kirakójáték

 • Szeged Puzzle - a város nevezetességeit és híres szülötteit bemutató montázs

Vetélkedő/kvíz

 • Ki mit tud? - a város 300 évét átölelő műveltségi vetélkedő

Érvelős játék

 • Újraalapítók - a látogatók pro és kontra érvelhetnek az árvíz utáni város újszerű, vagy a régi elrendezést helyreállító elképzelés mellett 

Tabletes játékok

 • Nicsak ki beszél - ismert emberi jogi aktivisták felismerése 
 • Főszerepben a Föld - ismert természeti jelenségek felismerése 
 • 50 +2 év, 50 +2 dal - a SZIN-en a fél évszázad alatt fellépő sztárok híres dalai
 • Háború és béke - híres művek híres mondatai háborúról és békéről