Ópusztaszeri Nemzeti Történeti Emlékpark

ÓNTE

Gyönyörű természeti környezetben található a magyarság fontos történelmi helyszíne, nemzeti emlékhelye. Az 55 hektáros, parkosított, erdősített terület a Kiskunsági Nemzeti Park része.

Látnivalóival, szolgáltatásaival, programjaival, rendezvényeivel akár több napra szóló élményt kínál. Magyarország egyik leglátogatottabb muzeális kiállítóhelye elsősorban a honfoglalás korát idézi meg, de más történelmi korokban is időutazást tehetünk. Az idelátogató magyarok és külföldiek egyaránt élményszerűen, kézzelfoghatóan tapasztalhatják meg a történelmet és a gazdag hagyományokat, miközben mindvégig a pihenésé, a kikapcsolódásé a főszerep.

Magyar Kalandok Parkja

Az Emlékpark területén található Puszta Háza és a Gyógynövényház mint a környezettudatos élet népszerűsítését hivatott részlegeink a programon keresztül hozzájárulnak ahhoz, hogy felhívják a figyelmet a felelős természetjárás, valamint a "felelős természetben élés" szemléletmódjára.

Olyan programmal készülünk, amelybe az érdeklődők aktívan bekapcsolódhatnak és ezen keresztül képet kaphatnak arról, hogy milyen kikapcsolódási lehetőségek várják őket az Ópusztaszeri Nemzeti Történeti Emlékparkban.