Nemzeti Ifjúsági Tanács

NIT

A Nemzeti Ifjúsági Tanács a magyarországi ifjúsági szervezetek ernyőszervezete, amely hazánk ifjúságpolitikáját kívánja előmozdítani azáltal, hogy hatékony párbeszédet teremt a fiatalok és a magyar, illetve nemzetközi döntéshozók között. Legfontosabb feladata az ifjúság és az ifjúsági szervezetek érdekképviseletének legmagasabb szintű ellátása, az ifjúságpolitika formálása és alakítása, valamint a mindenkori kormány megszólítása az ifjúság erős és egységes hangjaként.

A Nemzeti Ifjúsági Tanács a magyarországi ifjúsági szervezetek 2012-ben alakult ernyőszervezete, amely hazánk ifjúságpolitikáját kívánja előmozdítani. Célja hatékony párbeszédet teremteni a fiatalok és a magyar, illetve nemzetközi döntéshozók között.

Legfontosabb feladata az ifjúság és tagszervezeteinek érdekképviseletének legmagasabb szintű ellátása, az ifjúságpolitika formálása és alakítása, valamint a mindenkori kormány megszólítása az ifjúság erős és egységes hangjaként.

Szervezetünk közel 100 tagszervezettel dolgozik, amelyek területi alapon szerveződő ifjúsági tanácsokban működnek a szervezetben saját tevékenységükön túl. A szervezet operatív működéséért egy 7 főből álló elnökség, egy 3 főből álló felügyelő bizottság és egy 3 főből álló titkárság felelős. Mindennapi működésünkben arra is törekszünk, hogy figyeljük a fiatalok társadalmi és politikai kérdésekről való vélekedését és ezeket becsatornázzuk a döntéshozók felé. Ennek érdekében rendszeresen találkozókat és konferenciákat szervezünk (a fővárosban és vidéken egyaránt), ahol a fiatalok összegyűjtött véleményeit az Európai Ifjúsági Konferencián képviseltetjük.