Motiváció Oktatási Egyesület

Motiváció Műhely

A Motiváció Műhely hátrányos helyzetűek, kiemelten gyermekek és fiatalok társadalmi beilleszkedését támogatja motiválás, képessé tevés és a társadalom érzékenyítése útján. A Motiváció Műhely keretein belül főként hátránykompenzáló és tehetséggondozó oktatási programok, társadalmi érzékenyítés, valamint az oktatási esélyegyenlőség témaköréhez illeszkedő kutatási és szakértői tevékenységek valósulnak meg három civilszervezet tagjainak az összefogásával.

Társasjáték és fesztivál

A fesztiválra tervezett tevékenységeink elsősorban saját fejlesztésű társasjátékaink köré szerveződnek. Kiemelt figyelmet kap a 2021-as Civil Faluban a most kifejlesztett, környezetvédelemre alapuló társasjátékunk, valamint egy Szegedről szóló kooperatív társasjáték szerepeltetése és népszerűsítése a fesztiválozók körében.

A fesztiválra minden nap azonos tevékenységgel készülünk. A programok népszerűsítését egy kihelyezett molinó segíti, a szervezők és önkéntesek jól felismerhető egyenpólót viselnek majd. A fesztiválra a szervezetet, illetve a programokat bemutató szóróanyaggal is készülünk. Önkénteseink arra is figyelmet fordítanak majd, hogy a fesztivált járva az ott leszólított fiatalok körében népszerűsítsék a Civil Falu tevékenységeit, ezzel csábítva oda minél több résztvevőt.

Kisebb, bevonó típusú tevékenységeket, és nagyobb, társasjáték alapú programokat valósítunk meg. A bevonó tevékenységek elsősorban a kitűző készítés lehetősége, az arcfestés, valamint egy környezetvédelmi kvíz kitöltése lesznek. Ezek 5-10 perc ráfordítást igényelnek a fesztiválozóktól.

Nagyobb programjaink akár 45-60 percre is lekötik őket, a Boróka, valamint a Szeged társasjáték lejátszása esetén.