Kiút Szenvedélybetegek Gyógyulásáért Közhasznú Alapítvány

Kiút Alapítvány

A Kiút Alapítvány a szenvedélybetegek absztinens életmódjának kialakítását, társadalomba való visszailleszkedését segíti, valamint a nem függő személyek számára megelőző, felvilágosító tevékenységet végez, díjmentesen, névtelenséget biztosítva.

Alapítványunk fő tevékenysége a szenvedélybetegek felépülésének segítése, illetve a szenvedélybetegek segítésével közvetett módon képesek vagyunk a családi működést is javítani,ami hatékonyan működik közre a kliensek talpra állásában.

Az addikt személyek tartós felépülése magával hozza azt, hogy képesek a munka világába reintegrálódni, a családok esélyt kapnak az együttmaradásra, az egészségügyi és szociális ellátórendszer pedig tehermentesül. 

Tapasztalataink szerint a társadalomba való visszailleszkedés esetén hatékony munkaerővé válnak, hiszen képesek tünetmentesen teljes életet élni és felelősségteljes munkát végezni.

Szervezetünk működése elképzelhetetlen a prevenció nélkül. Az addiktív zavarok már serdülőkorban megjelennek, ezért szervezetünk hangsúlyozza,hogy a függőség nem csupán a szerhasználat,hanem a rossz működésmód problémája is (érzelemszabályozás nehézségei, a problémamegoldási stratégiák elakadása, a rossz megküzdési technikák és a családi diszfunkciók). A felvilágosítás, információ átadás révén felelősebb döntés születhet a szerhasználattal összefüggésben.

Hasznosítsd újra, hasznosítsd magad!

A Civil Faluban a Kiút Alapítvány a környezetvédelem jegyében újrahasznosított eszközökből készít figyelemfelkeltő, szórakoztató játékokat, melyekkel azt az üzenetet közvetíti, hogy mindenben van valami jó, valami hasznosítható, mindig van remény az újrakezdésre.

Tájékoztató beszélgetések, kerülve a felesleges papírszórólapokat a weboldalunkra mutató link, QR kódok kerülnek 1-1 db-ban kinyomtatásra, kifüggesztésre. Az újrahasznosított eszközökből készült játékokkal, feladatokkal készülünk. Ezen kívül a nap végén csapatunk a SZIN területén eldobált szemetet összegyűjti hazaindulás előtt. Tapasztalati szakértő kollégánkkal pedig aki szükségét érzi, beszélgethet őszintébben a helyszínen, ha valamilyen érintettsége miatt segítséget kérne.