Horizont Rehabilitációs Közhasznú Alapítvány

Horizont Alapítvány

A Horizont Rehabilitációs Közhasznú alapítvány 2008-ban jött létre, legfőbb célja a sérült, beteg emberek segítése. Ennek érdekében a Horizont tevékenysége szerteágazó: hétköznapi emberekkel, valamint cégekkel, szervezetekkel is foglalkozik, számukra a szükségeiknek, igényeiknek megfelelően támaszt, segítséget és széleskörű szolgáltatásokat nyújt.

Az Alapítvány kiemelt feladatának tekinti a társadalmi szemléletformálást, az össztársadalmi szociális érzékenység fejlesztését és annak érdekében, hogy az érintett személyek élete a legteljesebb lehessen, elengedhetetlen, hogy a lehetőségeikhez mérten a társadalom hasznos tagjaiként élhessenek. Ehhez különösen fontos széleskörű munkavégzési lehetőségeket teremteni a megváltozott munkaképességűek számára. Ezért alapítványunk cégekkel, munkáltatókkal is kapcsolatban áll és foglalkozik, számukra akkreditált munkaerőpiaci szolgáltatásokat nyújt. Képzett szakemberei rehabilitációs gyógytornával segítik mindazokat, akiknek életminőségük javítása érdekében erre szükségük van. Tevékenységével nemcsak a beteg, vagy mozgásukban és egyéb cselekvéseikben korlátozott személyeknek, hanem családtagjaiknak is valódi segítséget nyújt.

Alapítványunk létrehozta a CsakAzértIs! Buli nevű rendezvénysorozatot, amivel rendszeresen valódi akadálymentes szórakozási, kikapcsolódási lehetőséget teremt sérültek, mozgásukban akadályozottak számára. CsakAzértIs mozgalmat folytatjuk.

Rehabilitáció a Horizonton

Alapítványunk a 8. alkalommal vesz részt a Civil Falu életében. Mint rehabilitációs alapítvány ez évben is szeretnénk a sérült emberek helyzetére felhívni a figyelmet, illetve a társadalmi befogadókészséget növelni irányukba.

Kapcsolódva a környezet és a természetvédelem fő témaköréhez, szeretnénk egy kérdezz-felelek játékot rendhagyó módon tartani. Egy kerék és egy ebben a témában járta önkéntes segítségével minden nap e témakörben kérdéseket és válaszokat kaphatnak a SZINre kilátogatók. A rehabilitációs tevékenység, amely bármely területre, vagy bárkinek adható egyelőre, ezért arra gondoltunk, hogy az akadálypályát és a rehabilitációhoz kapcsolódó tevékenységeket fogjuk a SZINen bemutatni.

Akármi foglalkoztat, vagy véleményedet akarod megosztani, akkor alapítványunk standjánál félórás beszélgetésen vehetsz részt, amelyre előzetesen a helyszínen lehet jelentkezni.