Duna-Kőrös-Maros-Tisza Eurorégió Ifjúsági Szövetsége

DKMT-ERISZ

Duna-Körös-Maros-Tisza Eurorégió Ifjúsági Szövetsége legfőbb célunknak azt tartjuk, hogy az eurorégió területén nemzetiségtől és lakhelytől függetlenül a fiatalok hasonló körülmények között éljenek, hasonló esélyekkel rendelkezzenek. Célunk, hogy a fiatalok megismerjék és elfogadják egymást nemzetiségre, hátrányos helyzetre vagy egyéb különbségekre való tekintet nélkül.Szervezetünk 2012 óta Csongrád-Csanád megyében a Család, Esélyteremtő és Önkéntes Házat is fenntartja.

Duna-Körös-Maros-Tisza Eurorégió Ifjúsági Szövetségének bírósági bejegyzésére hosszas jogi munkát követően 2002. augusztus 23.-án került sor. A szervezet az eurorégióban működő ifjúsági szervezetek munkáját fogja össze és segíti. 

Legfőbb célunknak azt tekintjük, hogy az eurorégió területén nemzetiségtől és lakhelytől függetlenül a fiatalok hasonló körülmények között éljenek, hasonló esélyekkel rendelkezzenek. Célunk, hogy a fiatalok megismerjék és elfogadják egymást nemzetiségre, hátrányos helyzetre vagy egyéb különbségekre való tekintet nélkül. Hangsúlyozzuk, hogy a multikulturalitás érték. Célunk a civil szervezetek közötti kapcsolatok erősítése, kistérségi, megyei és regionális civil hálózatok létrejöttének elősegítése, a meglévők Eurorégiós szintre történő fejlesztése.

A határon túli magyar ifjúsági tagszervezetek munkáját szervezetfejlesztési és pályázatírási tanácsadással, valamint tréningekkel segítjük és stratégiai projektünk egy határon átnyúló ifjúsági irodahálózat fejlesztése is.

Szervezetünk Eurodesk hálózati partner és 2012 óta Csongrád-Csanád megyében a Család, Esélyteremtő és Önkéntes Házat is fenntartja.

Dezsi bácsi Gerillakertészete / CSEÖH-info stand

A Gerilla kertészet program célja, hogy a fiatalok számára bemutassa és megismertesse a városi körülmények közötti növénytermesztés fortélyait akár a panelházak akár a kiskertek területén. CSEÖH-Info standukkal  a célunk, hogy a kilátogatókat megismertessük tevékenységünkkel, környezettudatos kézműves sarokkal  és ügyességi játékokkal készülünk.

Mi is az a Gerilla kertészet? - Gyere és tanuld meg, hogyan csinálhatsz kiskertet akár a panelban vagy az udvaron!

Interaktív előadásunk: a fogyatékkal élők, hogyan képesek alkalmazkodni az Öko életmódhoz és hogyan tudnak teljes életet élni akár egy fesztiválon. 

SZERDA

Paradicsompalánta - hogy is kezdjek neki.

CSÜTÖRTÖK

"Egyszerű virágok" - Virágok egyszerűen

PÉNTEK

Zöldségeskert balkonládában

SZOMBAT

Mikor, hova, mit?  - Mikor termesszek és mit?

Interaktív előadás - Kerekesszéken a nagykoncerten? Milyen is egy környezettudatos fogyatékkal élő fesztiválozó?