Dél-Alföldi Regionális Társadalomtudományi Kutatási Egyesület

DARTKE

Az egyesület profilja az elmúlt 10 évben bővült az ifjúság, az oktatás és a vállalkozásfejlesztés irányába. Tudományos és ismeretterjesztő előadásokat tartanak, kurzusokat és képzéseket vezetnek. Munkatársaik részt vesznek tanácsadásban, ifjúságfejlesztésben, tananyagfejlesztésben és tesztelésben, illetve tréningeket vezetnek. Az elmúlt évek során a vállalkozási készség és képesség fejlesztését szolgáló területeken is jártasságot szereztek.

A Dél-Alföldi Regionális Társadalomtudományi Kutatási Egyesületet magasan képzett, a társadalomtudomány területén tevékenykedő kutatók hozták létre 2004-ben a céllal, hogy a Dél-alföldi régióban megfigyelhető társadalmi változások és problémák kutatásával a szervezet hozzájáruljon a problémák kezeléséhez, ezáltal pedig a tudásalapú társadalom fejlesztéséhez. A DARTKE az elmúlt években helyi, területi és specifikus kutatásokban vett részt, hazai és nemzetközi szinten is bekapcsolódik a tudományos és szakpolitikai diskurzusba. Az Egyesület működése során erős partneri kapcsolatokat alakított ki önkormányzatokkal, szakmai szervezetekkel (kamarák, kormányhivatalok és foglalkoztatási szakigazgatási szerveik), illetve más civil és egyházi fenntartású szervezetekkel. A helyi társadalmi-gazdasági szereplőkkel együttműködik a döntéshozatalban és az egyes projektek végrehajtásában is. A szervezet kapcsolati hálója igen kiterjedt, társadalmi beágyazottsága magas.

Az egyesület profilja az elmúlt 10 évben bővült az ifjúság, az oktatás és a vállalkozásfejlesztés irányába. Kutatóik tudományos munkáját adminisztrációban jártas munkatársak segítik. Kutatóik tudományos és ismeretterjesztő előadásokat tartanak, kurzusokat és képzéseket vezetnek. Munkatársaik részt vesznek tanácsadásban, ifjúságfejlesztésben, tananyagfejlesztésben és tesztelésben, illetve tréningeket vezetnek. Az elmúlt évek során a vállalkozási készség és képesség fejlesztését szolgáló területeken is jártasságot szereztek.

Közös Tér sátor

Szeretnénk a tudatos fenntarthatóságot bemutatni a fiatalok számára. Szeretnénk bemutatni számukra, hogy a saját életükben apró, hétköznapi praktikákkal válhatnak a fenntartható közösség részeseivé.

SZERDA

Textilzsák varrása és egyéb textíliák varrása géppel és kézzel egyaránt, valamint textil dekorálás festékkel, filccel. 

CSÜTÖRTÖK

Házkozmetikumok készítéséről előadás. Házilag készített kozmetikumok készítése. 

PÉNTEK

Környezettudatos hétköznapi élet előadás. TOTÓ-LOTTÓ nyeremény játék. 

SZOMBAT

Fenntarthatóság jegyében kézműveskedés: kávékapszulákból ékszer és üvegekből hétköznapi használati tárgyak készítése.