Új Nemzedék Központ Nonprofit Kft.

Új Nemzedék Központ

Az EFOP-1.2.3-VEKOP-15-2015-00001 azonosítószámú, Komplex ifjúsági fejlesztések - Új Nemzedék Újratöltve projekt (továbbiakban: projekt) átfogó célja a fiatalok társadalmi aktivitásának növelése, nyitott, elfogadó és befogadó szemléletmódjának megerősítése.

Mindehhez a fiatalokat célzottan megszólító programok megvalósításával és közvetlen programok támogatásával, valamint az őket körülvevő elsődleges társadalmi közeg - családok, helyi közösségek, kortárs csoportok - fejlesztésével, illetve a korosztály élethelyzetére befolyással bíró ágazatok szereplői együttműködésének mélyítésével, a helyi ifjúsági munka, valamint az önkéntes tevékenység komplex, módszertani fejlesztésével kívánunk hozzájárulni.

A projekt hozzájárul továbbá az Ifjúsági Garancia Program céljainak megvalósításához azzal, hogy javítja az ifjúságügyi szakterülethez tartozó közszolgáltatók információ és szolgáltatás közvetítő funkcióit, valamint a szolgáltatásokhoz való hozzáférést a célcsoport körében, kiemelt figyelemmel a hátrányos helyzetű fiatalokra. A projekt végső célja a fiatalok helyi szerepvállalásának, kezdeményezéseinek megvalósítását, közösségeinek megerősítését célzó támogatási rendszer kidolgozása, illetve a fiatalok helyi aktivitását támogató szakmai környezet működtetése, valamint a fiatalok hátrányos helyzetű csoportokkal szembeni érzékenyítése. A beavatkozások hozzájárulnak a fiatalok helyi aktív közösségi szerepvállalásához, ezen keresztül az adott régió fejlődéséhez.

A projekt hozzájárul a Nemzeti Önkéntes Stratégia céljainak megvalósításához, eredményeként nő az önkéntesek száma, az önkéntes tevékenységet támogató szolgáltató rendszer stabilan működik majd, az önkéntesség a társadalom, és különösen a fiatalok széles körében ismert és elismert tevékenységgé válik.

Hogyan válj önkéntessé?

A játékok, kihívásink célja az önkéntességben rejlő lehetőségekre, értékekre való figyelemfelhívás, hogy kötetlen formában ismertessük meg, miért is jó önkénteskedni manapság!

Több állomásos keret játékot viszünk,amit a Szeged 300 pont alatt részleteztünk.

Programelemeink:

Legyél te is önkéntes kihívás: A kihívásra maximum 3 fős csapat jelentkezését várjuk, akiknek teljesíteniük kell az általunk megadott önkéntes feladatokat. A játék célja, hogy a fiatalok pozitív élményeket gyűjtsenek az ÚNK-ról és közben a figyelmüket olyan fontos témákra irányítsuk, mint pl.: az önkéntesség.

További interaktív játékelemeink: Mind map; Óriás társasok, Szókereső az önkéntességről, Slackline

A standunk kommunikációs eszközei által már messziről látszik a standunk. Az egyes óriás társas, kényelmes babzsákok, a slackline garantálja a szórakozást, azoknak is, akik 5 percre akarnak betérni hozzánk, vagy pedig hosszabb időt töltenének nálunk.

Augusztus 28.

Klubjaink bemutatkozója:Aktív közösségi klubjainkat, mint a Mad Crew és a Rubik kocka klub bemutatóját vinnénk ki.

Augusztus 29.

Hogyan hasznosíthatod az önkéntességet a munkád során: megismerkedhetnek az önkéntes munka előnyével, milyen kompetenciák tudnak fejlődni ez esetben.

Augusztus 30.

Hogyan hasznosíthatod az önkéntességet a munkád során: megismerkedhetnek az önkéntes munka előnyével, milyen kompetenciák tudnak fejlődni ez esetben.

Augusztus 31.

Klubjaink bemutatkozója:Aktív közösségi klubjainkat, mint a Mad Crew és a Rubik kocka klub bemutatóját vinnénk ki.