Tetovált Állatmentők Állatvédelmi Egyesület

Tetovált Állatmentők
2010-ben alakultunk meg Budapesti Állatmentők néven. Az állatvédelemben önállóan tevékenykedő tagjaink puszta elhivatottságból, állatszeretetből, önerőből, szervezett formában kezdték menteni a borzalmas körülmények között élő megkínzott, elhagyott, valamint balesetet szenvedett állatokat. Magyarországon erre sajnos a nagymértékben jelen lévő emberi brutalitás és állatkínzások miatt folyamatosan szükség van, az igény nem csökkent. Jelenleg a kötelező tíz fő egyesületi taglétszámon túl 30 aktív önkéntesünkkel látjuk el feladatainkat.
 
2011. májusában Tetovált Állatmentők Állatvédelmi Egyesületként kerültünk bejegyzésre, mint a Budapesti Állatmentők utóda. A civil csapat folyamatosan bővült, és számtalan állat sorsának jobbra fordulását kísértük figyelemmel. Egyrészt az állat gazdájának együttműködő magatartásával - amikor belátta, hogy az állatot maga tartani, ellátni képtelen és lemondott a tulajdonjogról - másrészt ellenállás esetén hatósági eljárás kezdeményezésével, rendőri segítség bevonásával. A legtöbb fővárosi kerületben már kialakult, jól működő kapcsolatunk van a rendőrséggel, polgármesteri hivatalokkal, a hatósági állatorvosokkal. Mentett állatainkkal gyakran az utolsó pillanatban érkezünk az állatorvosokhoz. A csapat erre kijelölt további tagjai pedig azon dolgoznak, hogy ideiglenes vagy végleges gazdát találjanak a pártfogásba vett állatoknak.
 
Elsősorban Budapesten és Pest megyében tevékenykedünk, de szükség esetén az ország bármely pontjára hívhatóak vagyunk. Nevünk és tevékenységünk híre egyre jobban terjedt az elmúlt években, és beigazolódott, hogy nagy szükség van a munkánkra, és természetesen minden állatvédő személy, szervezet munkájára is, hiszen a bejelentések száma jelentősen nőtt az elmúlt időszakban.
 
Az elmúlt években több száz állatot sikerült megmentenünk, rehabilitálnunk, gazdához segítenünk. Évről-évre több pozitív visszajelzést és támogatást kapunk az emberektől, akik már ismerik a munkánkat, elégedettek szervezetünkkel. A pozitív visszaigazolások a szervezet évenkénti 1%-os támogatásának növekedésében is megmutatkoznak.
Szervezet típus: