Tempus Közalapítvány

Tempus Közalapítvány

Az 1996-ban alapított, mára mintegy 200 főt foglalkoztató Tempus Közalapítvány évtizedes szakmai múlttal rendelkező, dinamikus és munkavégzésében igényes közhasznú szervezet, amelynek célja a közös európai értékek és célok képviselete és közvetítése az oktatás, képzés területén, valamint a magyar oktatási-képzési rendszer megismertetése és érdekeinek képviselete nemzetközi környezetben.

Az Erasmus+ program, amely az Európai Unió nemzetközi mobilitási programja, magyar nemzeti irodája a Tempus Közalapítvány, amely ezen kívül több, fiataloknak szóló nemzetközi mobilitási programot is koordinál: ilyen a Campus Mundi és a külföldi hallgatóknak szóló Stipendium Hungaricum is. Ezek a programok egyrészt magyar fiataloknak kínálnak külföldi ösztöndíjat, szakmai gyakorlati vagy önkéntes lehetőségeket, valamint külföldi fiataloknak magyarországi felsőoktatási ösztöndíjprogramot.

Kiemelt feladatunknak tekintjük, hogy a magyar oktatási és képzési szektort hozzásegítsük az európai integráció által kínált lehetőségek hatékony és eredményes kiaknázásához, hazai és nemzetközi pályázati programok koordinálásával, képzések kidolgozásával és megvalósításával, valamint szakértői segítségnyújtással. Kiemelt célunk a helyzetünkből adódó speciális tudás és szemléletmód széles körű és egyben strukturált terjesztése. Közalapítványunk elkötelezett mindazon hazai és külföldi szervezetekkel, szakértőkkel való együttműködés iránt, akik a céljaink megvalósításában partnereink lehetnek.

A Tempus Közalapítvány pályázati programokat kezel, különböző képzéseket nyújt, illetve tudásközpont szerepét is betölti. Kitelepülésünk célja nemzetközi programjaink (Erasmus+, Campus Mundi, CEEPUS, Államközi Ösztöndíjak) bemutatása legfontosabb célcsoportunk, a magyar fiatalok körében, vagyis a nemzetközi mobilitás népszerűsítése. A tevékenységek a fesztivázolók aktív bevonására épülnek. Fontos számunkra a fesztiválon részt vevő külföldiek megszólítása is, és a számukra Magyarországon elérhető hazai felsőoktatási programok népszerűsítése. A magyar fiataloknak elsősorban a nemzetközi ösztöndíjakat (pl. Erasmus+, Campus Mundi) és az önkéntes lehetőségeket (ESC) népszerűsítenénk.

A TE UTAD

A Tempus Közalapítvány célja az fesztiválon történő megjelenéssel a hallgatói mobilitás ösztönzése, a külföldi tanulmányok, önkéntes lehetőség, szakmai gyakorlat népszerűsítése. Kitelepülésünk alatt magyarul és angolul is nyújtunk információt az ösztöndíj-, és önkéntes lehetőségekről, valamint bevonásra és interaktivitásra építő játékokkal várjuk az érdeklődőket.

A TE UTAD fantázianevű sátrunkban:

  • Check-in: az érdeklődők munkatársaink tolmácsolásában megismerhetik az Erasmus+ és a Campus Mundi ösztöndíjprogramok részleteit és személyre szabott tanácsokat kaphatnak a pályázással, pályázási lehetőségekkel kapcsolatban. A standon minden nap jelen lesz egy volt ösztöndíjas hallgató is, aki saját élményeit tudja megosztani az érdeklődőkkel, és első kézből tud információkat nyújtani az ösztöndíjas időszakról.
  • Last Call:
  • • kvízjáték, ahol játékos formában ismerhetik meg az érdeklődők az ösztöndíjakat.
  • • Megvan benned az Erasmus+? – önismereti játék, mely a kiutazásra segít felkészülni
  • • Tabu – a kimondhatatlan fogalmak játéka, az utazás bűvöletében.
  • Offline Boarding: saját egyedi jelvények készítése, illetve a kifejezetten a Fesztiválra készült grafikával ellátott kitűzők, jelvények (boarding passok) készítése.