Regionális Ifjúságfejlesztő Központ Alapítvány

RIFEK Alapítvány

Szeged egyetemváros, az ifjúsági korosztály pedig átfedéssel található meg a közoktatásban és a felsőoktatásban. Kiemelten fontosnak tartjuk, hogy a város, a városi ifjúság, az SZTE és a civilek közösen gondolkodjanak, és közös célokat kitűzve együtt érjék el azokat. Az elmúlt években tanácsadásokat végeztünk nem formális ifjúsági szervezeteknek, együttműködtünk a Magyar Honvédséggel, valamint regionális ifjúsági szervezetekkel.

Elkészítettük a Dél-alföldi regionális ifjúsági térképet, melynek célja egy átfogó felmérés a régióban, hogy hol van ifjúságügyi intézkedés, intézményrendszer és munkatárs.

Szervezetünk ezen kívül különböző kutatásokkal, kérdőívek készítésével, fórumok lebonyolításával, és ifjúsági közösségi programok szervezésével foglalkozik.

 

Nyár, fiatalok, Szeged 300

Idén egy interaktív programmal készülünk a fiataloknak. Ennek kapcsán a helyszínen Szeged 300-as fotókerettel, valamint vicces, a fesztiválhoz kapcsolódó kiegészítőkkel fotózkodhatnának a fiatalok, és korlátozott mennyiségben a helyben készített fotókat ki is nyomtatjuk nekik.

A fotónyomtatás egy rövid kérdőív/tanácsadás igénybevételéhez kötött, melyben felmérjük a fiatalok továbbtanulási igényeit, illetve amiben kitérünk az ifjúság iskolán kívüli tevékenységeire/igényeire.

A koncepció alapján az érdeklődők először egy kérdőívet töltenek ki, és ezután fotózkodhatnak az úgynevezett fotófalnál. Itt különböző kellékeket használhatnak a fénykép elkészítésekor. A vicces kellékek részeit képezik a tipikus fesztivál kellékek: felfújható állatok, napszemüvegek, parókák, stb. Korlátozott számban (például az első 30 főnek) ingyenesen kinyomtatjuk a fotót, melyet hazavihet emlékbe.