Országos Állatvédelmi Alapítvány

2017-ben Szegeden kezdte meg működését az Országos Állatvédelmi Alapítvány. Az országos civil szervezetet Balogh Ernő alapította és június 20-án jegyezte be a Szegedi Törvényszék. Az alapítvány elsődleges célja az állatvédelem: a prevenció, a szemléletváltás, a fiatalok oktatása, tanácsadás, civilek és hatóságok közötti kommunikáció, állatotthonok és más állatvédelmi szervezetek segítése és támogatása. 

Nagyon fontos ma Magyarországon azon állatvédelmi szervezetek tevékenysége, amelyek az állatmentésen túl prevencióval és felvilágosítással foglalkoznak. Szerinte ez elengedhetetlen ahhoz, hogy hatékonyabbá váljon nemcsak az alapítvány, de a társszervezetek munkája is. A hosszú távú, jövőbe tekintő állatvédelem még gyerekcipőben jár idehaza. Ahhoz, hogy ez megváltozzon, szemléletváltásra van szükség, amely egy nagyon nehéz és hosszú folyamat.

Együtt az állatokért

Bemutatkozik az alapítvány eddigi tevékenysége, amelybe interaktívan vonjuk be az érdeklődőket. Szó lesz az ivartalanítás fontosságáról is, és mindenki megismerheti Gombát, a cicát. Ő szintén ivartalanított, és már lelkes rajongó tábora van a Facebookon. Kiderül, hogy mit tehetünk, ha állatkínzást vagy helytelen állattartást tapasztalunk. A választ szituációs- és szerepjátékok segítségével ismerhetik meg a fiatalok. Arról is szó lesz, hogy miért fontos a gyerekek oktatása az állatvédelemre.

​Augusztus 28.

Bemutatkozik az alapítvány eddigi tevékenysége. Interaktívan bevonjuk az érdeklődőket szervezetünk különböző szakmai- és mindennapi tevékenységébe. 

​Augusztus 29.

Az ivartalanítás fontosságáról lesz szó. Szeretnénk ezt a fontos, preventív tevékenységet minél szélesebb körben megismertetni a felelős állattartókkal. Erre a napra érkezik alapítványunk örök védence Gomba, a cica is. Ő szintén ivartalanított, és már lelkes rajongó tábora van a Facebookon. 

Augusztus 30.

Mit tehetünk, ha állatkínzást vagy helytelen állattartást tapasztalunk? Erre keressük a választ szituációs- és szerepjátékok segítségével. Az érdeklődők játsszák el az elkövetők, a hatóságok és a kisállatok szerepét is. 

Augusztus 31.

Miért fontos a gyerekek oktatása már óvodás kortól? Erre a kérdésre adunk válaszokat a standunkhoz érkezőeknek. Mindezt tesztek és játékok formájában. A helyesen válaszolók ajándéktárgyak közül is választhatnak.