NISZ Nemzeti Infokommunikációs Szolgáltató Zrt.

NISZ Zrt.

A NISZ Nemzeti Infokommunikációs Szolgáltató Zrt. (rövid nevén NISZ Zrt.) jogelődei révén fél évszázados múltra tekint vissza. 

Elődei, az 1964-ben alapított Konjunktúra- és Piackutató Intézet (KOPINT) és az 1968-ban létrehozott Datorg Külkereskedelmi Adatfeldolgozó és Szervező Rt., melyeknek összevonásával 1987-ben jött létre a KOPINT-DATORG Konjunktúra-, Piackutató és Informatikai Intézet. 2005 júliusától a vállalatunk egyedüli tulajdonosa a magyar állam lett, azóta zártkörű részvénytársaságként működünk. 2007 óta fő tevékenységünk teljes körű infokommunikációs szolgáltatások nyújtása az állami és kormányzati szervek számára. 2008-ban a tulajdonosi jogokat a Magyar Nemzeti Vagyonkezelő Zrt. vette át, a társaság neve 2011-től NISZ Nemzeti Infokommunikációs Szolgáltató Zrt. Legnagyobb megrendelőink államigazgatási szervek és országos hatáskörű intézmények, de gazdálkodó szervezetek, vállalkozások és magánszemélyek is igénybe veszik egyes szolgáltatásainkat.

Cégünk tevékenysége során a legmodernebb infokommunikációs technológiák alkalmazásával támogatja a hazai közszférát, hogy az minél könnyebben megfelelhessen az innovációs kihívásoknak. A kormányzati infokommunikációs szolgáltatások színvonalának folyamatos emelése mellett fontos célkitűzésünk, hogy elősegítsük a felhasználók hozzáférését a korszerű e-közigazgatási megoldásokhoz. A KEKKH januári beolvadása óta pedig az okmányirodai szolgáltatások biztosítása és Mobil Kormányablak kisbusz üzemeltetése is cégünk feladatkörébe tartozik.

Ügyintézés szabadon

A fesztiválra kilátogatóknak a Mobil Kormányablakban lehetősége van olyan ügyek intézésére, melyekhez egyébként kormányablakokat kellene felkeresniük. (Ügyfélkapu, Személyazonosító igazolvány (e-szig), Elektronikus aláírás, Útlevél, Vezetői engedély, NEK adatlap, RNY, RKTA) A standon népszerűsítjük a Mobil Kormányablak szolgáltatásait, az 1818-as Kormányzati Ügyfélvonalat és az e-közigazgatási szolgáltatásokat, valamint játékos feladatokkal és ajándékokkal várjuk majd a fesztiválozókat.

A fesztiválra kilátogatóknak a Mobil Kormányablakban lehetősége van olyan ügyek intézésére, amelyekhez egyébként kormányablakokat kellene felkeresniük.

A Mobil Kormányablakban kisbuszban egy időben, két ügyintéző dolgozik, akik munkaállomásaikon személyhez kötődő ügyintézést végeznek. Az ügyintézők segítségével lehetőség nyílik biometrikus adatok (arckép, ujjnyomat, aláírás) felvételére is, így az új személyi okmányokkal kapcsolatos ügyeket is el lehet intézni. Ugyanakkor lehetőség van Ügyfélkapu, Telefonos Azonosító (RKTA), és Rendelkezési Nyilvántartásban történő regisztrációra is.

A díjköteles ügyek rendezésére bankkártyás fizetés is biztosított a járműben.

A standon népszerűsítjük a Mobil Kormányablak szolgáltatásait, a 1818-as Kormányzati Ügyfélvonalat, illetve az e-közigazgatási szolgáltatásokat, melyet a NISZ arculatának megfelelő designnal készült modern bútorokkal és installációkkal rendezünk be. A standon játékos feladatokkal és ajándékokkal várjuk a fesztiválozókat.