Móra Ferenc Múzeum

MFM

A Móra Ferenc Múzeum a Dél-Alföld kulturális életének zászlós hajója, Csongrád megye kulturális központja.

A közművelődési intézmény kiállításaival, különböző programjaival és kiemelkedő tudományos kutatómunkájával járul hozzá a kultúra terjesztéséhez. Minden évben több tízezren járnak az intézményben: az óvodás, iskolás csoportoktól kezdve az egyetemistákon és középkorúakon keresztül egészen a nyugdíjasokig. A múzeum fő profilja a kiállítások szervezése: olyan nagy nevek szerepeltek már kínálatunkban, mint Salvador Dalí, Chagall, Csontváry, Munkácsy, fáraók; Pompeji, Évmilliók urai – élethű dinók Amerikából, Ősi arany- és ezüstkincsek, stb. Idén a Szeged 300 rendezvénysorozathoz kapcsolódóan Szeged városának sokszínű múltját barangolhatják be látogatóink három kiállítóhelyen, így a Fekete házban, a Kass Galériában és a klauzál téri Interaktív Élménytérben, a Tortában. A múzeum fő profilja a kiállítások szervezése. Állandó és időszaki tárlataink mellett színes programokkal, koncertekkel, konferenciákkal, közéleti beszélgetésekkel és széleskörű múzeumpedagógiai kínálattal várjuk az érdeklődőket.

A Móra Ferenc Múzeum évek óta szereplője a SZIN Civil Falunak. A SZIN évről-évre megújuló tematikájához kapcsolódva interaktív és játékos formában törekszünk a fesztiválozó közönség számára ismeretterjesztő programokat biztosítani, mely nagy népszerűségnek örvend.

Szeletek Szeged múltjából - interaktív múzeum

Szeletek Szeged múltjából – Móra Ferenc Múzeum Az idei SZIN Civil Faluban a Móra Ferenc Múzeum a Szeged 300 évforduló apropóján létrehozott kiállításaival kapcsolatos minikiállítással és aktivitásokkal várja a fesztiválozókat. Standunknál ügyességi és „gondolkodós” feladatokat oldhattok meg múzeumi detektívekként, játszhattok, alkothattok és izgalmas nyereményjátékban vehettek részt.

  • Fotókiállítás régi Szeged témában a Móra Ferenc Múzeum fotógyűjteményéből.
  • Szeged 300 detektív játék: ismerd meg Szeged múltját nyomozóként: várostörténeti, valamint a kiállításhoz kapcsolódó kérdésekre várjuk a válaszokat. A fesztiválozó detektívek között minden nap páros belépőjegyeket sorsolunk ki a Múzeumba.
  • Fényképezkedési lehetőség a múzeum standjánál. Azok között, akik a Facebookon megosztják a fotót egyedi hashtaggel, belépőjegyeket sorsolunk ki.
  • Szeged-kéz-művek – kézműves alkotóplacc újrahasznosított alapanyagok felhasználásával.
  • Post-it fal: - Mit vinnél magaddal árvíz esetén?
  • Óriáspuzzle
  • Társasjátékok
  • SZIN-es karszalaggal 20%-os kedvezményes belépési lehetőséget biztosítunk a Múzeum kiállítóhelyeire a SZIN ideje alatt.