Mensa HungarIQa Egyesület

Mensa HungarIQa

A Mensa a legmagasabb intelligenciájú emberek nemzetközi klubja, mintegy százhúszezer taggal szerte a világon, akiknek több mint 2 százaléka Magyarországon él. Célunk az intelligencia népszerűsítése, az intelligenciára vonatkozó kutatások támogatása, valamint ösztönző közeg biztosítása tagjaink számára.

Logikai feladatok a Mensa HungarIQa Egyesület jóvoltából

Logikai játékokkal, feladványokkal és más fejtörőkkel szeretnénk felhívni a szinlakók figyelmét a gondolkodás és a szellemi kihívások szórakoztató jellegére, amelyek nem csak fejlesztenek, de sikerélményt és önbizalmat is adhatnak.

Tabletek segítségével szeretnénk bemutatni a hozzánk ellátogatóknak az országban és Európában is teljesen egyedülálló, nyelvfüggetlen, online adaptív IQ-tesztünket. A 17–30 éves korosztályra sztenderdizált tesztünk nagy pontossággal méri az egyén intelligenciaszintjét. Amennyiben valakinek kiemelkedően sikerül a teszt, mindenképpen tájékoztatjuk a Mensa HungarIQa hivatalos felvételi tesztjeink időpontjáról is.

Önkénteseink mind az egyesület tagjai, akik szívesen válaszolnak az intelligenciával kapcsolatos kérdésekre, és örömmel mesélnek az egyesület színes és fiatalos életéről, valamint a Mensa nemzetközi kapcsolatrendszeréről.