Magyar Prevenciós Alapítvány

Az alapítvány jelenlegi formájában 2009-ben alapult. Jelenleg 2 alkalmazottal, és egy tucat önkéntessel működik. Célja a drogfogyasztás csökkentése megelőzésen keresztül. 

Ezt többek között iskolákban tartott drogprevenciós előadásokon keresztül éri el. Gyerekeknek és szülőknek is tartunk előadásokat. Időnként konferenciát is hívunk össze a témában, illetve fesztiválokon veszünk részt. Hozzánk kapcsolódik az ország legnagyobb drogmegelőzési kampánya is a Drogmentes Világért Maraton, melynek során 42 nap alatt több mint 2200 km megtételével több száz iskolába juttatjuk el az igaz adatokat a drogokról az „Igazság a Drogokról” felvilágosító füzetek terjesztésével országszerte. Ezt már több száz ezer gyermekhez és felnőtthöz juttattuk el az évek során. Valamint további felvilágosító anyagainkkal tanárokat, rendőröket és más hasonló gondolkodású szervezeteket segítünk ki a drogokkal kapcsolatos felvilágosításban.

Hagyj Pozitív Nyomot a Világban!

Egy ilyen rangos fesztivál a legjobb hely a kapcsolatteremtésre. A fiatalok közvetlenül mesélnek a tapasztalataikról és kérhetnek segítséget. Személyes jelenlétünkkel és tájékoztató anyagainkkal megkapják azt. A sátrunkhoz látogatók fogadalmat tehetnek egy drogmentes élet mellett a „Hagyj pozitív nyomot a világban!” molinónkon elhelyezett kézlenyomatukkal. A kint lévő szervezetekkel már tavaly is hosszútávú közreműködést sikerült kialakítanunk. Idén ezt erősíteni kívánjuk és újakat megalapozni.

  • Vízfestékes kézlenyomatokkal színes molinót készítünk közösen.
  • Lelkes fotózkodások lebonyolítása a "Pozitív Nyom" mellett.
  • Felvilágosítunk, és ha szükséges segítséget nyújtunk.
  • Prevenciós füzetek osztogatásával érjük el a fesztiválozók nagy részét.