Játszótér Közhasznú Alapítvány

Játszótér Alapítvány

A Játszótér Alapítvány bírósági bejegyzése 2014. januárjában emelkedett jogerőre, de szervezetünk informális szervezetként már 2013 elejétől működött.

Alapítványunk alapfilozófiája, hogy a játék, mint tevékenység, az emberek életének szerves és fontos része, ezért mindenki számára, kortól, nemtől és bármilyen más megkülönböztetéstől mentesen, meg kell teremteni a játék lehetőségét. Ennek oka, hogy a játék folyamán fejlődik a motorikus mozgás, szociális kapcsolatokat építünk ki, társadalmi normákat sajátítunk el, a játék segít beilleszkedni új közösségekbe, elfogadni az egymás közötti különbségeket, megtanít csapatban dolgozni, fejleszti a kommunikációs készségünket, és egészségesebbek is leszünk tőle. Ezért szükséges a játék minden ember számára kortól függetlenül, melyet Alapítványunk támogat és elősegít.

JátsSZ te Is a fesztiváloN!

Szervezetünk elsősorban társasjátékokkal szeretne kivonulni a fesztiválra, amely célja, hogy a túlzott alkoholfogyasztással szemben alternatív kikapcsolódási lehetőséget biztosítsunk élményalapú oktatással kombinálva a fesztivál közönségének a délutánok során. Játékaink között a stratégiai, illetve érzékenyítő játékoktól kezdve egészen a klasszikusokig számos játék fellelhető lesz. A Szeged 300 rendezvénysorozathoz kapcsolódva egy saját kivitelezésű társasjátékkal is készülünk a résztvevőknek.

  • Folyamatos rendelkezésre állás a fesztiválozók számára
  • Társasjátékok rendelkezésre bocsátása
  • Kialakított „bérlési” rendszer alkalmazása (bárhol lehet játszani a fesztivál területén)
  • Szociopoly moderálása (16:00-tól) à jelentkezés lehetséges
  • Folyamatos tájékoztatás a civil létről (leginkább Békés megyében)
  • Pályázati-és programlehetőségekről való tájékoztatás