Horizont Rehabilitációs Közhasznú Alapítvány

Horizont Rehabilitációs Alapítvány

A Horizont Rehabilitációs Közhasznú Alapítvány 2008-ban jött létre, legfőbb célja a sérült, beteg emberek segítése. 

Ennek érdekében a Horizont tevékenysége szerteágazó: hétköznapi emberekkel, valamint cégekkel, szervezetekkel is foglalkozik, számukra a szükségeiknek, igényeiknek megfelelően támaszt, segítséget és széles körű szolgáltatásokat nyújt. Az Alapítvány kiemelt feladatának tekinti a társadalmi szemléletformálást, az össztársadalmi szociális érzékenység fejlesztését is. Annak érdekében, hogy az érintett személyek élete a legteljesebb lehessen, elengedhetetlen, hogy a lehetőségeikhez mérten a társadalom hasznos tagjaiként élhessenek. Ehhez különösen fontos széles körű munkavégzési lehetőségeket teremteni a megváltozott munkaképességűek számára. Ezért alapítványunk cégekkel, munkáltatókkal is kapcsolatban áll és foglalkozik, számukra akkreditált munka-erőpiaci szolgáltatásokat nyújt.

Képzett szakemberei rehabilitációs gyógytornával segítik mindazokat, akiknek életminőségük javítása érdekében erre szükségük van. Tevékenységével nem csak a beteg, vagy mozgásukban és egyéb cselekvéseikben korlátozott személyeknek, hanem családtagjaiknak is valódi segítséget nyújt

Légy Szeged Arca! és CsakAzértIs! SZIN

Alapítványunk több éve részt vesz a civil falu életében, és mint rehabilitációs alapítvány szeretnénk a sérült emberek helyzetére felhívni a figyelmet, illetve a társadalmi befogadókészséget növelni irányukba. A CsakAzértIs! Mozgalom 4. alkalommal vesz részt a civil falu életében az alapítvány támogatásával. A mozgalom célkitűzései: minél szélesebb körben megismertesse a fogyatékkal élők mindennapjait a SZIN-en résztvevő fesztiválozóknak.

Érzékenyítés Önkénteseink, munkatársaink segítségével megismerkedhetnek az Alapítvány fő tevékenységéivel. Különböző szituációs feladatok által mutatjuk be a hozzánk látogatóknak a sérültek mindennapjait. 

„Láss a szememmel!” Ismerd meg a látássérültek, hallássérültek és kerekes székesek mindennapjait! Önkénteseink és munkatársaink készségesen válaszolnak a felmerülő kérdésekre, a játékos feladatokat vezetik, és az alapítványhoz kapcsolódó rehabilitációval, egészségfejlesztéssel, egészségmegőrzéssel, esélyegyenlőséggel, megváltozott élethelyzettel, illetve a témában felmerülő egyéb kérdéssel kapcsolatban szakmai tájékoztatást adnak a fesztiválozóknak.

„Fuss velem” Előre felépített pályán kell kerekesszékkel végigmenni. Fejre helyezett GoPro kamerával végig járhatják a SZIN-t kerekesszékkel, így rögzítve, hogy milyen nehézségekkel küzd meg egy kerekesszékes. A CsakAzértIs! Buli arca, Farkas László, valamint Major Endre, a paraolimpikon asztali teniszező, lehetőséget biztosít a fesztiválozóknak, hogy tabuk nélküli beszélgetést folytassanak velük. Kerekesszékes akadálypálya. Több mint egy jel! - kreatív sarok. A programelem során a Horizont Alapítvány sátránál, a szervezet előkészült munkatársai, az esélyteremtés, kirekesztés témakörével kapcsolatos, érzékenyítő beszélgetést folytatnak a fesztiválozó fiatalokkal, amely során „tartalmi” töltetet, témákat, történeteket kapnak a beszélgetésben résztvevők.