Homo Ludens Project

A szegedi Homo Ludens Project függetlenszínházi alkotóközössége a személyes- és társadalmi felelősség vállalás témájához fűződő workshopjait és programjait kívánja bemutatni a SZIN civil falu közösségében. A programok a közösségi gondolkodást és a közösségi párbeszéd elindítását kezdeményezik, eljutva egészen a cselekvésig.

HUMÁNIA Workshop

A workshop a Homo Ludens Project: HUMÁNIA című előadásához kapcsolódik és azokra a kérdésekre keresi a választ, hogy mit jelent napjainkban a haza fogalma, hogyan viszonyulunk a hazaszeretethez, illetve hogyan képzelnénk el egy élhető jövőt.

Humánia egy olyan ország, ami eddig még csak a képzeletünkben létezik. Egy utópia, elképzelések és vágyak alapján. Te hogyan viszonyulsz a hazához? Hogyan néz ki az az élhető jövőkép, amit el tudsz képzelni magadnak? Gyere, és hozzuk létre együtt Humániát! Gyere, és vedd kezedbe Humánia sorsát! Neked is jár egy jövő, ami most is megilletne téged!

A program a drámapedagógia módszerén alapuló színházi nevelési foglalkozás.

HUMÁNIA Képzőművészeti Street Art Workshop

A Homo Ludens Project képzőművészeinek vezetésével kedvedre kipróbálhatod a stencilezés technikáját és elkészítheted saját alkotásodat, reflektálva a következő kérdésre: „Hogyan nézne ki az a jövő, ami szerinted most is megilletne téged?” A megalkotott sablont felfújjuk egy felületre, amely a felsztivál végére egy közös montázzsá, alkotássá formálódik. Ennek kompozícióját is Ti, közösen alakítjátok majd, így a fesztivál végén elkészül egy közös mű és egy közös vélemény, hogy ti, milyen életteret képzeltek a jövőben.

A stencil egy egyszerű és szabad eszköze a vélemény nyilvánításnak - legyen szó szövegről vagy képről. Gyere és hallasd a hangod, neked is jár egy jövő, ami megilletne téged!

Hasznos láda

Írd meg és dobd be a ládába. milyen lehet az élhető jövő és, hogyan valósítanád meg. A legjobb elképzeléseket a HUMÁNIA közösségi oldalán közzé tesszük és megszervezzük!

Hasznos vagy! - Homo Ludens Project

Találkozzunk, csak úgy, minden színházi hajcihő nélkül. Ismerkedj meg munkánkkal és alkotóközöségünkkel. Nézzetek szét nálunk, beszélgessünk és töltsétek velünk a délután egy részét.

Szervezet típus: