Független Egyesület Szenvedélybetegek Integrált Intézménye

A Független Egyesület 2005 novemberében alakult meg a drogprobléma iránt érzékeny, a változtatásért tenni akaró, többségében szakmabeliek részvételével.

Céljai és közhasznú tevékenysége központjában az ifjúkori droghasználatot megelőző és kezelő tevékenységek állnak. Hálózatot épít más szakterületek képviselőivel, annak érdekében, hogy a szenvedélybetegeket és közvetlen környezetüket életviteli változásokra ösztönözze, illetve folyamatos - önkéntességen alapuló - gondozással nyomonkövesse és támogassa. Az egyesület munkája kiterjed a drogprobléma komplex kezelésén át, a szolgáltatások széles körére a fiatalkori drogfogyasztás megelőzésétől az utógondozásig. Fontos feladatunk a drogalternatívák bemutatása, megtanítása, a szabadidő hasznos eltöltésének lehetősége. Fontos, hogy nem csak a droghasználók kapnak segítséget az egyesülettől, hanem a drogproblémával kapcsolatba kerülő emberek is (fiatalok és szüleik, pedagógusok, más segítő területen dolgozó szakemberek, stb.).

Az Egyesület többek között elősegíti a drogvisszaélést megelőző és kezelő tevékenységek létrejöttét.Támogat olyan tevékenységeket, amelyek különböző korosztályokban, iskolai és egyéb csoportokban a drogfogyasztás megelőzését, csökkentését segítik elő. Célunk még: Társszakmák szakembereinek, valamint önkéntes segítők képzésének elősegítése, szakmai rendezvények, tudományos tanácskozások szervezése, fiatalok ismeretanyagának bővítésének elősegítése.F Szervezetünk 2006-tól végez megelőző-felvilágosító szolgáltatást, majd 2007. januárjától bekapcsolódott a szenvedélybetegek közösségi ellátásába. Szolgáltatásunk ekkor csak Gyulán, valamint Sarkad és kistérségében volt elérhető.

A felmerült szükségletekre reagálva 2008. február 1-jén ünnepélyes keretek között megnyitottuk a "Gyu-Szi" Szenvedélybetegek Nappali Intézményét, melynek szolgáltatásait az eltelt időszakban egyre többen veszik igénybe. Az előbbiekben felsorolt tevékenységeken túl Békés megyében - Gyula városában - mi indítottuk el elsőként (2007. június) az alacsonyküszöbű szolgáltatások közül a Bulisegély szolgáltatást. 2012. januárjától további ellátási területekkel bővült Egyesületünk. Orosháza város és Kistérségében, Szentes város és Kistérségében valamint Hódmezővásárhely Megyei Jogú Város és Kistérségében Szenvedélybetegek Közösségi Ellátását indítottunk el. Ugyancsak ettől az évtől Hódmezővásárhely és kistérségében is elérhetővé tettük a Gyula és kistérségében sikeresen működő Alacsonyküszöbű Ellátásunkat.

Füge Party szervíz
 

Partiszervíz: Szolgatatásaink által ártalomcsökkentést végzünk a fiatalok körében, óvszert, szőlőcukrot, nyalókát és cukrot osztunk a szórakozóknak. A négy nap folyamán sor kerül kérdőívek, totók kitöltésére és átbeszélésére, kvíz játékokra és társasjátékokra a dohányzás, alkohol, drog, viselkedés függőségek témakörében.

Augusztus 28.

Partiszervíz: Szolgatatásaink által ártalomcsökkentést végzünk a fiatalok körében, óvszert, szőlőcukrot és pezsgőtablettás vizet osztunk a szórakozóknak Témakör- Dohányzás ( kérdőívek, totók, kvíz játékok, társasjátékok)

Augusztus 29.

Partiszervíz: Szolgatatásaink által ártalomcsökkentést végzünk a fiatalok körében, óvszert, szőlőcukrot és pezsgőtablettás vizet osztunk a szórakozóknak. Témakör- Alkohol ( kérdőívek, totók, kvíz játékok, társasjátékok)

Augusztus 30.

Partiszervíz: Szolgatatásaink által ártalomcsökkentést végzünk a fiatalok körében, óvszert, szőlőcukrot és pezsgőtablettás vizet osztunk a szórakozóknak. Témakör- Drog ( kérdőívek, totók, kvíz játékok, társasjátékok)

Augusztus 31.

Partiszervíz: Szolgatatásaink által ártalomcsökkentést végzünk a fiatalok körében, óvszert, szőlőcukrot és pezsgőtablettás vizet osztunk a szórakozóknak. Témakör- Viselkedési függőségek ( kérdőívek, totók, kvíz játékok, társasjátékok)