Fatima Ház Alapítvány

Alapítványunk küldetése, javítani a hátrányos helyzetű családokban élő fiatalok életkörülményeit. Hangsúlyt fektetni a hátrányos helyzetű fiatalok beilleszkedési problémáinak megoldására, a társadalomba való beilleszkedés során. 

Mintát mutatni életcéljuk kitűzésében és megvalósításában. Képviseljük a fiatalok érdekeit az őket érintő fórumokon, intézményekben és biztosítjuk számukra az információáramlást. A családok számára kulturális, szabadidős, ismeretterjesztő programokat szervezünk, táborokban való részvételt biztosítunk a nehéz anyagi körülmények között élő fiatalok részére. 2013-tól minden évben részt veszünk a SZIN-en. Különböző kézműves foglalkozásokkal és játékokkal szórakoztatjuk a fiatalokat. A játékos tevékenységek közzé minden évben odacsempésszük az aktuális mondani valónkat, üzenetünket. Így a kreativitás, szórakozás mellett, a nem formális tanulás is szerepet kap.

Régimódi játékok

Ügyességi-, és régi sport játék kipróbálása. Színes hajdíszek, hulalák, pirográf képek készítése.

Augusztus 28.-29.

Turul játék váltott játékosokkal. Logikai játékok kipróbálása, játszása. Kézművesség színes hajpántok készítése, pirográfia. Az elkészült hajpántokat, hulalát a SZIN-ezők viselhetik, ami felkelti a többi fiatal figyelmét és a Civil Faluba csábítja.

Augusztus 30.-31.

Turul játék váltott játékosokkal. Logikai fajátékok kipróbálása, játszása. Képkirakás: A Szegedi városházát rakjuk ki. Kézművesség színes hajpántok készítése, pirográfia. Az elkészült hajpántokat, hulalát a SZIN-ezők viselhetik, ami felkelti a többi fiatal figyelmét és a Civil Faluba csábítja.