Duna-Körös-Maros-Tisza Eurorégió Ifjúsági Szövetsége

DKMT-ERISZ

Duna-Körös-Maros-Tisza Eurorégió Ifjúsági Szövetségének bírósági bejegyzésére - hosszas jogi munkát követően - 2002. augusztus 23-án került sor. Célja a civil szervezetek közötti kapcsolatok erősítése, eurorégiós szintre történő fejlesztése. A határon túli magyar ifjúsági tagszervezetek munkáját szervezetfejlesztéssel segítik, és stratégiai projektjük egy határon átnyúló ifjúsági irodahálózat fejlesztése is. A szervezet Eurodesk partner, és a megyében a Család, Esélyteremtési és Önkéntes Ház is.

Szerencsés SZIN-esek!

A Szerencsés SZIN-esek program célkitűzése az, hogy a szervezet önkéntesei segítségével a Civil falu látogatóit szórakoztató, játékos szerencsekerékkel fűszerezett interaktív ismeretterjesztő játékokkal lepjük meg. Célunk, hogy az óriás szerencsekerékkel azonnal odavonzzuk az arra sétálók figyelmét. A szerencsekeréken több különböző mező található, például a „játék” mezőkre forgatva az óriás „szociopoly” társasjátékkal, valamint érzékenyítő és családi-ügyességi társasjátékokkal, játékos formában mutassuk be a családteremtés, esélyteremtés és az önkéntesség hármasát. A Szeged 300 rendezvénysorozathoz kapcsolódva, a szerencsekerék „Szeged 300” feliratára forgatva Szegedről szóló kvízjátékban kell megfelelően teljesíteni a nyereményért. Nem maradhat ki az „újra pörgetés” vagy a „JOKER” mező sem, de természetesen senki sem megy el üres kézzel a sátrunktól, minden velünk játszó SZIN-látogató nyer valamit, így válik Szerencsés SZIN-essé! A „Sorsolás” mezőt forgatók között pedig egy 2020-as SZIN bérletet sorsolunk ki a záró napon. A Csongrád megyei Család, Esélyteremtő és Önkéntes Ház a szerencsekerék, a Szociopoly óriástársasjáték és érzékenyítő játékai mellett info-standdal is kitelepül.

A Duna -Körös-Maros-Tisza Eurorégió Ifjúsági Szövetsége minden évben szerves része volt a SZIN - Civil Falujának. Ezt a hagyományt nem szeretnénk megszakítani és programjainkkal szeretnénk színesíteni a napközbeni programok palettáját.

Szervezet típus: