Új Nemzedék Központ

ÚNK

A központ átfogó célja a fiatalok társadalmi aktivitásának növelése, nyitott, elfogadó és befogadó szemléletmódjának megerősítése. Mindehhez a fiatalokat célzottan megszólító programok megvalósításával járul hozzá.

Újra közöttetek a Tisza partján

A hozzánk ellátogatók ismerete és elkötelezettsége bővüljön és erősödjön az önkéntes lehetőségek, önkéntes tevékenységekkel kapcsolatban, valamint nyitottabbá váljanak az önkéntesség felé, ezáltal mások iránt is, tehát a társadalmi problémák irányába is.


A SZIN hazánk egyik legmeghatározóbb és legnagyobb múlttal rendelkező ifjúsági fesztiválja, ahol több generációnyi fiatal élhette át a közösségesedést a fesztivál ideje alatt, valamint ennek köszönhetően szövődtek barátságok, szerelmek. A mi szervezetünk pedig Magyarország minden megyeszékhelyén működő ifjúsági közösségekért tenni akaró szervezetként működik, ezáltal a SZIN Civil falu részeként a közösségekben való létezést kívánjuk erősíteni, melynek egyik fontos eleme a közös, önkéntes szerepvállalás társainkért.


MBTI valamint szeretetnyelv teszt, melynek során az érdeklődők megtudhatják, hogy mi az ő szeretetnyelvük, valamint fő személyiség típusuk. Legyél te is önkéntes a SZIN ideje alatt: a vállalkozó fiatalok húznak egy önkéntes kihívást, amit a rögtön meg is csinálnak (szemétszedés, egy ismeretlen emberrel való kapcsolat teremtés, stb.). Társasjátékok: Dixit, Quirkle, Óriás Amőba, Óriás Twister (2,5x2,5 méter). Szóasszociáció, amelynek során önkéntességgel kapcsolatos képek közül húznak egyet, majd erre szólánc formájában mindenki mond egy szót, mindenki az előző ember szavára asszociál. Cél, hogy beszélgetés alakuljon ki az önkénteségről, mit is gondolnak ma a fiatalok róla, milyen értékek és hibák merülnek fel, mit csinálnának szívesen, mint önkéntes. Tekintettel arra, hogy idén lesz 50 éves a SZIN, ehhez kapcsolódóan régi képeket kell majd összerakniuk, régi programrácsokat összeállítaniuk, a korabeli képek alapján felöltözhetnek retro fesztiválozóknak is.