Transparency International Magyarország Alapítvány

TI Magyarország

A TI Magyarország független, szakmai szervezetként elősegíti a korrupció megfékezését, ösztönzi az átláthatóságot és számonkérhetőséget a közhatalmi döntéshozatalban és a közpénzeket érintő folyamatokban, valamint javítja a közérdekű információk elérhetőségét.

A szervezet számára fontos a fiatalok megszólítása és elkötelezése az anti-korrupció ügye mellett. Meggyőződésünk, hogy az aktív és becsületes fiatalok komoly szerepet játszhatnak az ország jövője szempontjából.

Diákok az integritásért

A középiskolás és egyetemista generációt szeretnénk megszólítani a tevékenységeink során. Meggyőződésünk, hogy a fiatalok érzékenyek az anti-korrupció témájára és szívesen beszélgetnek arról, hogy milyen gazdasági és társadalmi hatásai vannak a korrupciónak, illetve arról is, hogy mit tehetnek ők ellene. A szituációs játékaink és az iPad-en kitölthető kérdéssorok pontosan erre világítanak rá. Olyan korrupcióval kapcsolatos helyzeteket mutatnak be, ahol a fiatalok azonnal szembesülnek döntéseik következményeivel.


Új együttműködő partnerként reméljük, hogy a fiatalok megszólítása és az aktív állampolgárság fontosságának hangsúlyozása kapcsolódik a SZIN 50 szellemiségéhez.


Óriás társasjáték - 10 minijátékkal és 2 hosszabb szituációs gyakorlattal.

Két e-learning modul 5-5 kérdéssel iPad-eken.

"Lépj előre egyet" elnevezésű játék szerepkárytákkal rávilágítva arra, hogy milyen sokat jelent, ha valaki kiváltságos helyzetből kezdi az életet.

"Politikus fröccs" egy külön mini-standnál kínálva. Ez fél pohár tiszta szóda, mert a politikusok kilopták a bort a fröccsből.

"Akvárium-játék" Az egyik akváriumban koszos a víz, a másikban tiszta. Szűrők segítségévek kell megkeresni a koszos vízben a köveket, amelyekre szótagok vannak festve és ezekből kell összerakni anti-korrupcióval kapcsolatos kifejezéseket.