Talentum Alapítvány az Önkéntesség Támogatásáért

Talentum Alapítvány

A Talentum Alapítvány segít önkéntes lehetőségeket találni itthon és külföldön! Célunk, hogy a fiatalok az önkéntesség által a társadalom aktív tagjai legyenek, részt vegyenek önkéntes programokban, önkéntes akciókban, hogy minél több helyen próbálhassák ki magukat és szerezzenek tapasztalatokat úgy, hogy közben másokon segítenek. 

Fesztiválok stílusa, SZIN-ei! 

A Civil Faluban a fiatalok egyszerre, egy helyen kapnak átfogó képet a kitelepült szervezetek, intézmények által a hazai civil társadalomról, annak munkájáról, ami nagyban segíti őket mindennapjaikban, továbbtanulásukban, karrierjük építésében. Ennek a körképnek egyik fontos eleme a társadalmi felelősségvállalás, aminek hatékony eszköze az önkéntesség. Szervezetünk a szegedi, hazai és a nemzetközi önkéntesség és a pályaorientációt, tapasztalatszerzés ügyét képviseli interaktív, fiatalokat megszólító módszerekkel. A régmúlt fesztiválját a kor divatja és trendjeinek megidézése és az azokról folyó beszélgetések, filozofálgatások által kívánjuk megidézni, utat találni a mai fiatalok felé. 


A fiatalok számára értékek átadása céljából nagyon fontos a múlt, a régi fiatalok életének, céljainak, filozófiájának megismertetése. Az 50 éves évforduló remek lehetőséget ad arra, hogy visszarepítsük a fiatalokat a korábbi évekbe, a fesztiválok hangulata és filozófiája által a mai napjaikra, életcéljaikra fókuszáljunk, összevessék a múltbeli fiatalok és a mai fiatalok helyzetét, lehetőségeit, problémát. A fiatalok számára mindig is fontos volt kifejezni érzéseiket, filózófajukat az öltözködés, az ékszerek és a kitűzök üzenetei által. Ezt a világot szeretnénk megidézni, valamint a pokrócokon leheveredő, beszélgetős fesztivál stílust. 


A standot a hippi korok stílusában kívánjuk berendezni, kényelmes, leheveredős, beszélgetős lehetőséget kínálunk a fiataloknak. A berendezése részeként korabeli fiatalokat megszólító újságokat mutatunk be, ami alapján indulnak el a beszélgetések a mai és a korabeli fiatalok életéről. Eközben a korra jellemző ékszerek készítése zajlik a kézműves asztalnál. A nemzetközi világ bemutatása érdekében két fő külföldi önkéntessel is részt veszünk, akik saját országuk hippi és fesztivál világát mutatják be. 

Szerda

Nap témája: hippi öltözködés - miért pont ezek a szimbólumok? Mit üzen ma nekünk?

Csütörtök

A nap témája: a zenei kifejeződés a SZIN fesztivál folyamatában - és ma? Közben a korai fesztiválokra jellemző kitűző készítés zajlik a kézműves asztalnál, valamint szakmai tesztek, kérdőívek és vicces feladatok megoldása által adjuk át szerveztünk üzenetét.

Péntek

A nap témája: a zenei kifejeződés a SZIN fesztivál folyamatában - és ma? Közben a korai fesztiválokra jellemző kitűző készítés zajlik a kézműves asztalnál, valamint szakmai tesztek, kérdőívek és vicces feladatok megoldása által adjuk át szerveztünk üzenetét. Retro ékszerek készítésével egészül ki a nap.

Szombat

A nap témája: a zenei kifejeződés a SZIN fesztivál folyamatában - és ma? Közben a korai fesztiválokra jellemző kitűző készítés zajlik a kézműves asztalnál, valamint szakmai tesztek, kérdőívek és vicces feladatok megoldása által adjuk át szerveztünk üzenetét. Retro ékszerek készítésével egészül ki a nap.