Szegedi Tini Lelkisegélyszolgálat Egyesület

SZETITEL Egyesület

A Szegedi Tini Lelkisegélyszolgálat Egyesület célja aktív szerepvállalás az ifjúsági problémák feltárásában, megelőzésében és kezelésében.

Szervezetünk 2003-tól folyamatosan aktív részese a SZIN-nek, mint szervezeti bemutatkozó stand, és mint személyes felkereső lelki segítségnyújtás a fesztiválozó fiatalok részére. Ezt a tevékenységet 15-20 fő önkéntesünk biztosítja minden évben. Ezzel a SZIN történelmének aktív részeseinek érezzük magunkat.

A SZETITEL-re akadva

Felhívni a fiatalok figyelmét a saját- és a környezetünkben élők egészségmotivált magatartásának jelentőségére. Kortárs önkénteseinkkel segítő beszélgetésre készen állni az érdeklődők szolgálatára. A hozzánk betérőkkel megismertetni szervezetünk tevékenységét.

Célcsoport az ifjúsági korosztály, kortárs segítő önkénteseink is ide tartoznak, kapcsolatot tudnak építeni a fesztiválozó fiatalokkal, hatékonyan képesek segíteni, beszélgetni a korcsoportjukat érintő problémákról. Barátságokra, ismeretségekre tesznek szert, bővítik, színesítik látóterüket, hisz manapság nagyon kevés hely ad ilyen lehetőséget.

Szükség van olyan lelki segítők aktivitására, akik segítséget nyújtanak a támogatást igénylőnek. Személyes tanácsadás során önkénteseink segítő módon ültek oda a síró, bánatos fiatal mellé beszélgetni, problémát megoldani. Helyzetfelismerő képességüknek köszönhetően a problémahelyzet mértékéhez igazítva a jelen lévő szakembereinkhez, megfelelő ellátó szervezethez irányítják őket.


Szervezetünk 2003-tól folyamatosan aktív részese a SZIN-nek, mint szervezeti bemutatkozó stand, és mint személyes felkereső lelki segítségnyújtás a fesztiválozó fiatalok részére. Ezt a tevékenységet 15-20 fő önkéntesünk biztosítja minden évben. Ezzel a SZIN történelmének aktív részeseinek érezzük magunkat.

Sátrunkban mini SZIN történeti kiállítást készítünk. Mindazon tevékenységeket, amelyek az eddigi SZIN-ek történetében legsikeresebbeknek tűntek, egy csokorban nyújtjuk a fesztivál látogatóknak: Önismereti feladatok, jóslás, maszk-készítés, társas-, fejlesztő-, szórakoztató játékok, karrier- és érzelmi tanácsadás szerepel a kínálatunkban.

Várunk minden érdeklődőt. Ha szeretnéd megtudni, mennyire vagy nyitott a világra, ha kíváncsi vagy a jövődre, ha beszélgetésre vágysz, ha csupán csak jól szeretnéd magad érezni, s mind eközben fejlesztenéd is magadat, keress fel minket! Önkénteseink személyes, közvetlen kapcsolatot biztosítanak, fiatalos, vidám légkört teremtenek minden területen


A Szegedi Tini Lelkisegélyszolgálat Egyesület 12 órától 19 óráig folyamatos programokkal várja látogatóit.

A hozzánk betérő fiatalok számára egyszerre biztosítunk szórakozást, játékot, jó kedvet, önismeretet, segítő aktivitást. Megismertetjük egyesületünk tevékenységi körét. Önkénteseink megteremtik a kapcsolatot a látogatóink között, így ennek köszönhetően ismeretségek, barátságok köttethetnek a mi sátrunk alatt.

Programok

10-22 óráig:

  • személyes felkereső lelki segítő tevékenység

12-19 óráig:

  • mini SZIN történeti kiállítás
  • önismereti, fejlesztő- és szórakoztató játékok
  • kortárssegítő beszélgetések

14-18 óráig:

  • kézművesség, kreativitás (hajdísz készítés, henna, csillám tetoválás festés, rajzolás, színezés)

15-17 óráig:

  • érzelmi- és karrier tanácsadás (pszichológus által)

16-17 óráig

  • maszk készítés, maszk festés

17-18 óráig:

  • kártyajóslás

18:30 órakor

  • napi ajándéksorsolás (a regisztrált látogatóink között, ha nincs jelen a szerencsés, akkor újat sorsolunk!)