Ópusztaszeri Nemzeti Történeti Emlékpark Nonprofit Kft.

ÓNTE

Hazánk nemzeti emlékhelye folyamatosan épülve, színesedve vált magyarságtudatunk részévé. A Pusztaszeri Tájvédelmi Körzet részét képező Emlékpark ma már az egyik leglátogatottabb nemzeti emlékhely, köszönhetően a több napra is elegendő látnivalóknak, programoknak.

Fesztyvál

Az idei programunk során szeretnénk a fesztiválozó fiatalokat visszakalauzolni kicsit a századforduló világába. Megjelenik több látogatói egységünk is, így a Skanzen, a Puszta Háza, a Körkép és a Rotunda kiállításai. A hozzánk látogatók különböző tevékenységekben próbálhatják ki a kreativitásukat és természetesen haza is vihetnek magukkal ezekből egyet-egyet a megszerzett élmények mellé.


Az 50 éves évfordulóhoz úgy kapcsolódunk, hogy az Emlékpark is hamarosan ugyanilyen évfordulót ünnepel és visszatekintve számos kiállítási egységgel bővült az 1970-es induláshoz képest. Az ezekből készült összeállításunkba szeretnénk bevonni a látogatókat.


Kézműves tevékenységek (partypárta, kackiás partybajusz készítése, gyöngyékszerek), selfie-sarok, egy egész népviseletnyi vendégkönyv és a Feszty-család várja a hozzánk betérőket.