Ökumenikus Ifjúsági Alapítvány

KözösPont (ÖKI)

A KözösPont fesztiválmisszió egy ökumenikus kezdeményezés, melynek célja, hogy képviseljük a katolikus, református és evangélikus egyházakat a fesztiválon. Jelenlétünkkel szeretnénk tudatosítani a fesztiválozókban, hogy kereszténységünk, nem akadályoz meg bennünket abban, hogy jó fejek, nyitottak és befogadóak legyünk. A sátorban folyó beszélgetésekkel szeretnénk elérni, hogy a az egyházról az emberekben lévő sztereotípiákat kicsit megbolygassuk, átformáljuk, esetleg megszüntessük.

KözösPont Sátor

Évek óta részt veszünk a Civil Faluban. Ahogy eddig is, idén is célunk, hogy képviseljük a katolikus, református és evangélikus egyházakat a fesztiválon. Nem direkt térítési szándékkal megyünk ki, csupán jelenlétünkkel szeretnénk tudatosítani a fesztiválozókkal, hogy az egyház nem csak a templomban létezik, hanem mindennapjaink része. Az, hogy keresztények vagyunk, nem akadályoz meg bennünket abban, hogy jó fejek, nyitottak és befogadóak legyünk. A sátorban folyó beszélgetésekkel szeretnénk elérni, hogy a az egyházról az emberekben lévő sztereotípiákat kicsit megbolygassuk, átformáljuk, esetleg megszüntessük.

A sátor idei témája az OSZTOZKODÁS. A napok során több oldalról fogjuk feldolgozni ezt, amelyet a későbbi kérdések során fejtek ki.


Az, hogy a SZIN 50 éves lett, nagy mérföldkő és egy fesztivál szerves része az osztozkodás. Minden fesztiválozó megoszt magából valamit, ismerkedik, beszélget. Jó dolog megállni és megnézni, mit is osztok meg, mikor és hogyan, akár a közösségi oldalakon, egyetemen, munkahelyen, életünk különböző részeiben. 


Szerda - RAJZ NAP
Oszd meg velünk eddigi SZIN-es élményeidet! Hány éve járnak? Rajzolják le ezeket az élményeket!ök 

Csütörtök - LABIRINTUS
Neked milyen belsőköreid vannak? (Ehhez építünk egy labirintust.) Kivel mit osztasz meg? Tudják a barátaid, honnan jöttél, ki vagy te igazából?

Péntek - ÍRJ LEVELET MAGADNAK!
egy év múlva megkapod! Tavaly írtál? Mennyit változtál azóta?

Szombat - KÖZÖSSÉGI OLDALAK
Sokat posztolsz? Miket? Miért? Beszélgessünk róla!