Móra Ferenc Múzeum

MFM

A Móra Ferenc Múzeum a Dél-Alföld kulturális életének zászlós hajója. Kiállításaink során olyan nagy nevek szerepeltek már kínálatunkban, mint Salvador Dalí, Chagall, Csontváry, Munkácsy, fáraók, Pompeji, idén pedig többek között az Évmilliók urai – élethű dinók Amerikából, valamint az Ősi arany- és ezüstkincsek Romániából. Színes programokkal, koncertekkel, konferenciákkal, közéleti beszélgetésekkel és széleskörű múzeumpedagógiai kínálattal várjuk az érdeklődőket.

Dinozeum

A Móra Ferenc Múzeum évek óta aktív és elkötelezett résztvevője a SZIN Civil Falunak. A múzeum kiállításaival, különböző programjaival és kiemelkedő tudományos kutatómunkájával járul hozzá a kultúra terjesztéséhez. Az idei SZIN Civil Faluban a Móra Ferenc Múzeum az 'Évmilliók urai - élethű dinók Amerikából, valamint az Ősi arany- és ezüstkincsek Romániából című kiállításokkal kapcsolatos aktivitásokkal várja a fesztiválozókat, továbbá hangsúlyt fektetünk a SZIN 50 éves évfordulójához kapcsolódó programokra, aktivitásokra. Standunknál ügyességi és „gondolkodós” feladatokat oldhatnak meg az érdeklődők, szórakozva tanulhatnak, alkothatnak, nyereményjátékban vehetnek részt, mely aktivitások révén a múzeum népszerűsítése mellett a kulturális értékekre, a múlt-jelen-jövő kapcsolatára, a közösségi szellemiségre, a tudásszerzésre, a környezetvédelemre és a környezettudatosságra való figyelemfelkeltésre is építünk. További célunk, hogy a fesztiválozók részére pozitív élményeket nyújtsunk.


A SZIN 50 éves fennállása méltán bizonyítja, hogy Szeged városának alapvető bázisa az ifjúság és fontos számára az értékek mentén történő szórakoztatás, közösségi, zenei, kulturális élményszerzés lehetőségének minőségi biztosítása. A Móra Ferenc Múzeum a SZIN 50 éves évfordulójához kapcsolódó kiállításhoz a múzeum fotótárából biztosított kép forrásanyagot, a jelenleg a szegedi rakparton látható SZIN 50 tablókhoz. Fontosnak tartjuk és támogatjuk ezen értékes gyűjteményi darabok közzétételét, ezáltal a fesztivál történetének ismertetését azokkal a fiatalokkal, akiknek szülei, akár nagyszülei is szerepelhetnek a fotókon, életük része (volt) a fesztivál. A múzeum standjánál ezért reprodukált fotókat is megcsodálhatnak a résztvevők és óriáspuzzlet is kirakhatnak a téma kapcsán, ezáltal közelebb kívánjuk hozni az évtizedek során más-más korszakok, de mindig azonos értékek mentén létrejött SZIN fesztivált, valamint lehetőséget szeretnénk teremteni arra, hogy elmondhassák gondolataikat.


  • Dinó kvízjáték: történelmi témájú, természettudományos, valamint a kiállításhoz kapcsolódó kérdésekre várjuk a válaszokat, melyhez szöveges segítséget nyújtunk. A válaszadók között minden nap belépőjegyeket sorsolunk ki a Múzeumba.
  • Dinó és SZIN 50: fényképezkedési lehetőség a múzeum standjánál. Azok között, akik a Facebookon megosztják a fotót egyedi hashtaggel, belépőjegyeket sorsolunk ki.
  • Dinó-kéz-művek – Az évmilliók urai kiállításhoz kapcsolódó kézműves alkotóplacc újrahasznosított alapanyagok felhasználásával.
  • Arany és ezüstkincsek - kézműves foglalkozás, testfestés: ókori és középkori arany és ezüstkincsek inspirálta motívumokkal. Like-verseny a Facebookon egyedi hashtaggel belépőjegyekért.
  • óriáspuzzle
  • társasjátékok
  • SZIN-es karszalaggal 20%-os kedvezményes belépési lehetőséget biztosítunk a Móra Ferenc Múzeumba a fesztivál ideje alatt.