Magyar Vöröskereszt Csongrád megyei szervezete

MVK CSMSZ

A Magyar Vöröskereszt Csongrád megyei szervezete a Magyar Vöröskereszt szervezeti egysége. Fő feladatainkat a nemzetközi mozgalom által is követett 7 alapelv szerint, az emberi élet, egészség és méltóság védelmezése mentén végezzük.

önkénTESÓ

Szeretnénk kipróbálni olyan érzékenyítő, ismeretátadó és életmód formáló módszereket, amelyek alkalmasak lehetnek az integrációs szempontokat figyelembe vevő szemlélet és tevékenység erősítésére. A Life Skills (Életviteli készségek fejlesztése) program célja, hogy az egyes célcsoportoknak olyan témákat mutasson be, mint pl. az egészség, a nemi sajátosságok, a konfliktuskezelés, stb., ezeknek köszönhetően motiváltak lesznek a fiatalok arra, hogy további tapasztalatokat szerezzenek.

Emellett az elmúlt évek során népszerű elsősegélynyújtó tevékenységekkel is készülünk, illetve népszerűsítjük a véradást és a katasztrófavédelmi tevékenységünket is.


Mint minden évben, idén is igyekszünk többféle feladattal megszólítani a fiatalokat. Mivel ebben az évben jubileumi SZIN lesz, ezért olyan feladatokat, kiadványokat is viszünk, melyeket a Magyar Ifjúsági Vöröskereszt megalakulása, azaz 1921 óta használ. 


Szerda

A nap során nagy hangsúlyt fektetünk a véradás népszerűsítésére, hogy az első nap minél több emberhez eljusson a hír, hogy a szerdától péntekig mindhárom nap lehetőségük van a fesztiválozóknak vért adni a kamionban. A standunknál minden nap önismereti teszteket tölthetnek ki a fesztiválozók, illetve megismerhetik a Vöröskereszt feladatait, tevékenységeit. Ezen kívül társasjátékokkal várjuk a fiatalokat, mely során társas kapcsolataikat építhetik.

Csütörtök

A Magyar Vöröskereszt egyik fő tevékenysége a katasztrófavédelem. Ennek fényében a SZIN-en is szeretnénk elérni a fiatalokat és megismertetni velük azokat a tevékenységeket, melyeket katasztrófa esetén tenni kell. A standunknál minden nap önismereti teszteket tölthetnek ki a fesztiválozók, illetve megismerhetik a Vöröskereszt feladatait, tevékenységeit. Ezen kívül társasjátékokkal várjuk a fiatalokat, mely során társas kapcsolataikat építhetik.

Péntek

Ezen a napon az elsősegélynyújtásra helyezzük a hangsúlyt. A fesztiválra kilátogató gyermekeket játékos feladatokkal várjuk, a felnőttek pedig teszteket tölthetnek ki, illetve minden korosztállyal megismertetjük az elsősegélynyújtás alap feladatit, például az újraélesztést, kötözéseket. A standunknál minden nap önismereti teszteket tölthetnek ki a fesztiválozók, illetve megismerhetik a Vöröskereszt feladatait, tevékenységeit. Ezen kívül társasjátékokkal várjuk a fiatalokat, mely során társas kapcsolataikat építhetik.

Szombat

Az utolsó napon a szociális tevékenységeinket kívánjuk népszerűsíteni, mint például a nehézséggel küzdő fiatalokkal való tevékenységeinket. Nagy hangsúlyt fektetünk a Life Skills programunkra. A standunknál minden nap önismereti teszteket tölthetnek ki a fesztiválozók, illetve megismerhetik a Vöröskereszt feladatait, tevékenységeit. Ezen kívül társasjátékokkal várjuk a fiatalokat, mely során társas kapcsolataikat építhetik.