Kultúrkör Egyesület

A Kultúrkör Egyesület 2014-es megalakulása óta eltökélt híve, művelője, előremozdítója a szegedi kulturális életnek. A csoport tagjai olyan dinamikus, értelmiségi fiatalok, akik hisznek az európai állampolgári eszmékben és az interkulturalitásban, érdeklődési körük, iskoláik, valamint szabadidős tevékenységeik nagyon tág határok között mozognak, ezáltal lefedve megannyi érdekes és hasznos témakört.

Sweet Fifty

Szervezetünk azért jött létre, hogy a világ dolgai iránt érdeklődő fiatalok számára olyan platformot nyújtson, ahol szórakoztató formában tudnak tájékozódni, tanulni a legkülönbözőbb témákról. Az egyesület tagjai olyan fiatal felnőttek, akik gyerekként még tárcsás telefonnal hívták egymást focizni és a televízión találhatá nyomágombokkal váltottak csatornát. Korunkból fakadóan sok olyan személyes tapasztlatunk van az ezredforduló előttről, ami a mai fesztivállátogatók számára szinte egzotikumként hat. A koncepció, hogy ezeket a személyes élményeket átadjuk a fiatalabb látogatóknak. Célunk egy olyan közeg kialakítása, ahol a régmúlt (a mi gyermekkorunk előttről való, a SZIN kezdeteihez visszanyúló) világa szórakoztató és egyben ismeretterjesztő módon elevenedhet meg, ezzel is reflektálva a fesztivál 50. évfordulójára. 


Az egyesület programjai és arculata az idei fesztivál szellemiségéhez igazodva a nosztalgiára fókuszál. Mind a szórakoztató, mind az oktató programjaink a régmúlt megidézését helyezik előtérbe.


Kvízek a SZIN elmúlt 50 évéről, avagy Anyáink is ezt hallgatták (a régebbi SZIN fesztiválok fellépőivel kapcsolatos quiz, stb.). Az idei SZIN-t megelőző fotópályázatunk nyerteseinek kiállításai a faházunk körül. Óriás sakk, óriás malom, csocsó, régi időket idéző társasjátékok. Nyugi sarok könyvekkel, babzsákokkal, korabeli újságcikkek szemlézése.