Duna-Körös-Maros-Tisza Eurorégió Ifjúsági Szövetsége

DKMT ERISZ

Duna -Körös-Maros-Tisza Eurorégió Ifjúsági Szövetségének bírósági bejegyzésére hosszas jogi munkát követően 2002. augusztus 23.-án került sor. A szervezet az eurorégióban működő ifjúsági szervezetek munkáját fogja össze és segíti.

Legfőbb célunknak azt tekintjük, hogy az eurorégió területén nemzetiségtől és lakhelytől függetlenül a fiatalok hasonló körülmények között éljenek, hasonló esélyekkel rendelkezzenek.
 

Gerilla kertészet a helyi közösséggel együttműködésben

A Gerilla kertészet a helyi közösséggel együttműködésben program célja, hogy a fiatalok számára bemutassa és megismertesse a városi körülmények közötti növénytermesztés fortélyait akár a panelházak akár a kiskertek területén. Fontosnak tartjuk, hogy a fiatalok ezekkel a tudásokkal felvértezve tudjanak könnyebben gondoskodni magukról a városi körülmények között.


A Duna -Körös-Maros-Tisza Eurorégió Ifjúsági Szövetsége minden évben szerves része volt a SZIN - Civil Falujának. Ezt a hagyományt nem szeretnénk megszakítani és programjainkkal szeretnénk színesíteni a napközbeni programok palettáját. Úgy gondoljuk, hogy az önellátás és a környezet növényekkel való szépítése kiemelkedő szerepet kap napjainkban. Ezen ügyek fontosságára próbáljuk Gerilla kertészet elnevezésű programunkkal felhívni a figyelmet a résztvevők számára. Minden nap valamilyen kertészeti tippekkel teletűzdelt interaktív foglalkozással készülünk az érdeklődőknek.


Mi is az a Gerilla kertészet? - Gyere és tanuld meg, hogyan csinálhatsz kiskertet akár a panelban vagy az udvaron!

1. nap: Paradicsompalánta - hogy is kezdjek neki.

2. nap: "Egyszerű virágok" - Virágok egyszerűen

3. nap: Zöldségeskert balkonládában

4. nap: Mikor, hova, mit? - Mikor termesszek és mit?