Tempus Közalapítvány

Tempus Közalapítvány

Idén 30 éves az Erasmus+, az Európai Unió nemzetközi mobilitási programja. A program magyar nemzeti irodája a Tempus Közalapítvány, amely ezen túl több, fiataloknak szóló nemzetközi mobilitási programot is koordinál: pl. Campus Mundi, Stipendium Hungaricum. Ezek a programok magyar fiataloknak kínálnak külföldi ösztöndíjat, szakmai gyakorlati vagy önkéntes lehetőségeket, valamint külföldi fiataloknak magyarországi felsőoktatási ösztöndíjprogramot.

Láss világot ösztöndíjjal!

Idén 30 éves az Erasmus+, az Európai Unió nemzetközi mobilitási programja, a program magyar nemzeti irodája a Tempus Közalapítvány, amely ezen kívül több, fiataloknak szóló nemzetközi mobilitási programot is koordinál: ilyen a Campus Mundi és a külföldi hallgatóknak szóló Stipendium Hungaricum is. Ezek a programok egyrészt magyar fiataloknak kínálnak külföldi ösztöndíjat, szakmai gyakorlati vagy önkéntes lehetőségeket, valamint külföldi fiataloknak magyarországi felsőoktatási ösztöndíjprogramot.

A Tempus Közalapítvány célja az fesztiválon történő megjelenéssel a hallgatói mobilitás ösztönzése, a külföldi tanulmányok népszerűsítése. Kitelepülésünk alatt magyarul és angolul is nyújtunk információt az ösztöndíj-, és önkéntes lehetőségekről, valamint bevonásra és interaktivitásra építő játékokkal várjuk az érdeklődőket az Erasmus+ program 30 évfordulója kapcsán is.

1. Folyamatos ügyfélszolgálat: Az érdeklődők munkatársaink tolmácsolásában megismerhetik az Erasmus+ és a Campus Mundi program részleteit, és személyre szabott tanácsokat kaphatnak a jelentkezéssel kapcsolatban. A standon minden nap jelen lesz egy volt ösztöndíjas is, aki saját élményeit tudja megosztani az érdeklődőkkel.
2. Játékok: kvízjáték az ösztöndíjakról, Csomagolj! - játékos lehetőség arról, hogy mit érdemes összecsomagolni, egy ösztöndíjra, Megvan benned az Erasmus+? – önismereti játék, mely a kiutazásra segít felkészülni, Tabu – a kimondhatatlan fogalmak játéka.
3. Fotófal – ahol akár üzenhetünk a kiutazóknak és a városnak, ahova utazni szeretnénk.
4. Interaktív térkép: A térkép a napok során látványos, színes installációvá válik a célországokból;
5. Jelvénykészítés: kitűzők készítése, kifejezetten a SZIN-re készült grafikával;
6. Tábla forgatható betűkkel: A fesztiválozók ezen kérdésekre válaszolhatnak, üzenhetnek egymásnak, vagy akár kreatív képeket készíthetnek.