Talentum Alapítvány az Önkéntesség Támogatásáért

Talentum Alapítvány

A Talentum Alapítvány három fő területen tevékenykedik Szegeden és Csongrád megyében: Önkéntes Központ működtetése (hazai és nemzetközi területeken), Munkaerő-piaci tevékenység valamint civil fejlesztés. Stábunk öt kolléga, két külföldi önkéntes és számos önkéntessel dolgozunk. Rendszeres résztvevői vagyunk helyi fesztiváloknak és szakmai programoknak egyaránt, a Civil Faluban is aktívan részt veszünk több éve. 

Vidd tovább a SZIN pörgését! Legyél önkéntes!! 

A Civil Faluban való részvétel kiváló lehetőséget biztosít arra, hogy sok fiatal együttesen, nyitott, befogadó közegben váljon elérhetővé, kaphasson olyan ismereteket, melyek tapasztalataik megalapozásához nagyban hozzájárulnak. Célunk, hogy a fiatalokat kreatív, környezettudatosságra ösztönző feladatokkal megszólítsuk, beszélgetési lehetőséget teremtsünk, és megismertessünk velünk fontos témákat. Témaköreink: pályaválasztás, élethosszig tartó tanulás fontossága, hazai önkéntesség, külföldi önkéntesség, közösségi szolgálat, civil életre nevelődés. A Civil Faluban résztvevő szervezet a mindennapi életben is sok esetben partnerszervezetek, ismerjük egymás tevékenységét, így egy átfogó képet tudunk a fiataloknak adni együtt, az élet különböző szegmenseiről, organikus egységet alkot a Civil Falu, aminek fontos részét képezheti az önkéntesség. 

Mint Önkéntes Központ és Civil szolgáltató, a Civil Faluban való aktív részvételt nem csak a SZIN ideje alatt, hanem egész évben fontosnak tartjuk, lehetőség szerint a programok aktívan bekapcsolódunk. Jó kapcsolatot ápolunk a szervezetekkel, így ezen a programon is a fiatalok mellett a civilekkel is szeretnénk aktívan együttműködni. 

Állandó sátrat, pihenősarkot alakítunk ki, ahol a fiatalok lazíthatnak, miközben beszélgetések alakulnak ki. A sátrunkat úgy kívánjuk kialakítani, ami plakátok formájában már üzeneteket közöl, továbbá párnákkal, szőnyeggel, plüssökkel készülünk, ami bulis, lazítós környezetet ad.

A betérő fiatalokat kreatív tevékenységgel is várjuk a környezettudatosság jegyében. Pet palackokból készíthetnek zárható, vízálló pénz/toll/apró dolgok tartóját, ami hasznos, trendi, könnyen kivitelezhető tevékenység. Interaktív, non-formális módszerek alkalmazásával kívánunk ismereteket, információkat átadni. A tesztek kitöltéséért vízibomba lufikat lehet kapni.