Szegedi Tini Lelkisegélyszolgálat Egyesület

SZETITEL Egyesület

A Szegedi Tini Lelkisegélyszolgálat Egyesület célja aktív szerepvállalás az ifjúsági problémák feltárásában, megelőzésében és kezelésében. Meggyőződésünk, hogy az egészséges, személyiségében érett, konfliktushelyzeteit kezelni tudó fiatalok kevésbé lesznek veszélyeztetve, mint az életre kellően nem felkészített társaik, így széles értelemben vett egészségnevelő tevékenységünk sikereként életcéljaikat megtaláló és megvalósítani képes egyénekként válhatnak társadalmunk hasznos tagjaivá.

Segíthetünk?

Szervezetünk 2003-tól folyamatosan aktív részese a SZIN-nek, mint szervezeti bemutatkozó stand, és mint személyes felkereső lelki segítségnyújtás a fesztiválozó fiatalok részére. Ezt a tevékenységet 10-15 fő önkéntesünk biztosítja minden évben.

Minden nap 12 órától 19 óráig folyamatos programokkal várjuk látogatóinkat. Egyszerre biztosítunk szórakozást, játékot, jó kedvet, önismeretet, segítő aktivitást (segítő beszélgetés, önismereti játékok, tanácsadás, jóslás, kreativitás, maszk készítés). Megismertetjük a fiatalokkal egyesületünk tevékenységi körét. Önkénteseink segítségével tudatosan megteremtjük a kapcsolatot a látogatóink között, így ennek köszönhetően ismeretségek, barátságok köttethetnek a mi sátorunk alatt. 

Megtapasztalhattuk, a SZIN fesztiválok során szükség van olyan lelki segítők aktivitására, akik segítséget nyújtanak a támogatást igénylőnek. Ez a személyes tanácsadás fontos szerepet kell, hogy kapjon egy zenei fesztivál folyamán. Eddig is önkénteseink segítő módon ültek oda a síró, bánatos fiatal mellé beszélgetni, problémát megoldani. Szeretnénk ezt a tevékenységet tovább folytatni.

Képzett kortárssegítőink a különböző színtereken kapcsolatot teremtenek a fiatalokkal, megfelelő kortárs segítő beszélgetést lefolytatva megoldáshoz segítik a fiatalokat. Helyzetfelismerő képességüknek köszönhetően a problémahelyzet mértékéhez igazítva a jelen lévő szakembereinkhez, megfelelő ellátó szervezethez irányítják őket.

A Szegedi Tini Lelkisegélyszolgálat Egyesület augusztus 23 és 26 között, délelőtt 12 órától 19 óráig folyamatos programokkal várja látogatóit.
A hozzánk betérő fiatalokat számára egyszerre biztosítunk szórakozást, játékot, jó kedvet, önismeretet, segítő aktivitást. Megismertetjük a fiatalokkal egyesületünk tevékenységi körét. Önkénteseink segítségével tudatosan megteremtjük a kapcsolatot a látogatóink között, így ennek köszönhetően ismeretségek, barátságok köttethetnek a mi sátorunk alatt.

Programok:

  • 10-22 óráig: személyes felkereső lelki segítő tevékenység
  • 12-19 óráig: önismereti, fejlesztő- és szórakoztató játékok; kortárssegítő beszélgetések
  • 14-18 óráig: kézművesség (hajdísz készítés, hennafestés, csillám tetoválás)
  • 15-17 óráig: érzelmi- és karrier tanácsadás (pszichológus által)
  • 16-17 óráig: maszk készítés, maszk festés
  • 17-18 óráig: kártyajóslás
  • 18:30 órakor: napi ajándéksorsolás (a regisztrált látogatóink között, ha nincs jelen a szerencsés, akkor újat sorsolunk!)