Partiszkon Társadalomkutató Egyesület

Partiszkon

Társadalomkutatás, ismeretterjesztés, szemléletformálás. E három szóval foglalható össze az egyesület tevékenysége. Kutatásaink sokoldalúan felhasználható lehetőséget jelentenek az azt igénybe vevőknek, segítve működésüket. Ismeretterjesztő tevékenységünk keretében a társadalmi kérdések iránt érdeklődők számára nyújtunk lehetőséget. Szemléletformálásunkon keresztül egy nyitott, toleráns, aktív egyének alkotta társadalom létrejöttéhez járulunk hozzá, amely hatékonyan kezeli konfliktusait.

Ébredj, Közösségi Szellem!

Az Egyesület hitvallása, hogy a fesztiválokat nem önmagukban kell kezelni, hanem mindig folyamatba ágyazva érdemes rájuk tekinteni. 2015-ben a Civil Faluban a teljes programunkat annak szenteltük, hogy a magyar fiatalok itthon vagy külföldön képzelik el inkább a jövőjüket.

Tavaly az Egyesületben 2016-ot a közösségi aktivitás évének nyilvánítottuk. A fesztiválprogramunk a NEA által finanszírozott Vekker nevű programunk részét képezte, melynek célja a 18-29 év közötti korosztály közösségi aktivitásának fejlesztése.
Ezt a kontextusba helyezést ez évben is folytatjuk. Idén a fesztiválprogramunk újra a NEA által finanszírozott tavalyi program Újra szól a Vekker nevű folytatásának részét képezi, melynek célja a 18-29 év közötti korosztály közösségi aktivitásának fokozása.
A célok elérésén és a program népszerűsítésén célunk, hogy a jelen lévő többi szervezettel is a lehető legszélesebb körű együttműködést építsük ki, hogy a jövőben partnerként segíthessük egymás munkáját.

Idén a fesztiválprogramunk a tavalyi program Újra szól a Vekker nevű folytatásának részét képezi, melynek célja a 18-29 év közötti korosztály közösségi aktivitásának fokozása. A fesztiválon játékos, ugyanakkor tanulságos, a civil aktivitásban és a közösségi létben rejlő lehetőséget feltáró programelemeinkkel arra kívánjuk ráébreszteni a fesztivál látogatóit, hogy érdemes az egyéni célokat a közösség berkein belül, annak segítségével, a körülményeket formálva megvalósítani.

- Lufiháború: A játékot kettő 4-5 fős csapat játssza. A játékosok bokájára egy konfettivel megtöltött lufit kötünk, az azonos csapatban lévőkére azonos színűt. A játékosoknak az ellenfelek lábán lévő lufit kell a lábukkal kidurrantani. Az a csapat nyer, amelyiknek a végére marad ép lufija.

- SZINesítsd az időd!: A NEA által támogatott Vekker program előre megszerkesztett logóját lehet a látogatóknak óriási vásznon az általuk választott színnel és testrészüket festékbe mártva a vászonra nyomni. Így egy színes és látványos mű készül együttműködésben.

- Alkoss párokat!: A látogatóknak tucatnyi, előre gyártott, valamilyen szempont szerint összeillő képeket kell párokba rendezni. 1. Ádám és Éva; 2. Mikor és hol -; 3. Furcsa párok; 4. Híres, de miről?

- A bizalom szabaddá tesz!: Lényege, hogy két ártatlan személyt a hatóságok bűncselekmény elkövetésével vádolnak. Mindketten kimenekülhetnek a koncepciós vádak alól, ha képesek a tökéletes kooperációra.