Móra Ferenc Múzeum

MFM

A Móra Ferenc Múzeum kiállításaival, különböző programjaival és kiemelkedő tudományos kutatómunkájával járul hozzá a kultúra terjesztéséhez. Minden évben több tízezren járnak az intézményben: az óvodás, iskolás csoportoktól a nyugdíjasokig. A múzeum fő profilja a kiállítások szervezése. Állandó és időszaki tárlataink mellett színes programokkal, koncertekkel, konferenciákkal, közéleti beszélgetésekkel és széleskörű múzeumpedagógiai kínálattal várjuk az érdeklődőket.

Múzeum PlaccArt

A Móra Ferenc Múzeum a Dél-Alföld kulturális életének zászlós hajója, Csongrád megye kulturális központja. A közművelődési intézmény kiállításaival, különböző programjaival és kiemelkedő tudományos kutatómunkájával járul hozzá a kultúra terjesztéséhez. Minden évben több tízezren járnak az intézményben: az óvodás, iskolás csoportoktól kezdve az egyetemistákon és középkorúakon keresztül egészen a nyugdíjasokig. A múzeum fő profilja a kiállítások szervezése: olyan nagy nevek szerepeltek már kínálatunkban, mint Salvador Dalí, Chagall, Csontváry, Munkácsy, fáraók; Pompeji, idén pedig a “Páratlanok – A szegedi papucs története”, a „PlakArt – Vizuális művészet a számítógépes grafika előtt”, valamint a Láthatatlan -Elődeink tárgyai a sötétből című kiállításokat csodálhatja meg a közönség a Kultúrpalotában. Állandó és időszaki tárlataink mellett színes programokkal, koncertekkel, konferenciákkal, közéleti beszélgetésekkel és széleskörű múzeumpedagógiai kínálattal várjuk az érdeklődőket. 

Az idei SZIN Civil Faluban a Móra Ferenc Múzeum a Páratlanok-A szegedi papucs története, a PlakArt-Vizuális művészet a számítógépes grafika előtt, valamint a Láthatatlan-Elődeink tárgyai a sötétből című kiállításokkal kapcsolatos aktivitásokkal várja a fesztiválozókat. A tárlatok apropóján ügyességi és „gondolkodós” feladatokat oldhatnak meg az érdeklődők, melyekben az egészséges életmódra való figyelemfelkeltésre is építünk.

- Papucs, valamint PlakART kvízjáték: történelmi témájú, valamint a kiállításhoz kapcsolódó kérdésekre várjuk a válaszokat, melyhez szöveges segítséget nyújtunk. A válaszadók között minden nap belépőjegyeket sorsolunk ki a Múzeumba.
- Légy PlakARC!: fényképezkedési lehetőség a PlakArt kiállítás plakátjaival a múzeum standjánál. Azok között, akik a Facebookon megosztják a fotót egyedi hashtaggel, belépőjegyeket sorsolunk ki.
- PlakArtoljunk együtt! – plakátkészítési verseny. A legjobb alkotások kiállításra kerülnek a fesztivál ideje alatt.
- Szögediesítsd a lábfejed és lábbelid: kézműves foglalkozás és lábbeli díszítés szegedi papucs inspirálta motívumokkal és kiegészítőkkel. Like-verseny a Facebookon egyedi hashtaggel belépőjegyekért.
- óriáspuzzle
- társasjáték
- Láthatatlan doboz: ’Láthatatlan’ kiállításhoz kapcsolódó foglalkozás tapintható tárgyakkal.
- SZIN-es karszalaggal 20%-os kedvezményes belépési lehetőséget biztosítunk a Móra Ferenc Múzeumba a fesztivál ideje alatt!