Magyar Vöröskereszt Csongrád megyei szervezete

MVK CSMSZ

A Magyar Vöröskereszt Csongrád megyei szervezete a Magyar Vöröskereszt származtatott jogi személyiséggel rendelkező szervezeti egysége. Fő feladatainkat a nemzetközi mozgalom által is követett 7 alapelv szerint, az emberi élet, egészség és méltóság védelmezése mentén végezzük.

Mindennapi hősképző

Az idei évben nagy hangsúlyt kívánunk fektetni a véradásra. Igyekszünk minél több fiatalt bevonni a véradók népes táborába. A négy nap során a véradótoborzás mellett az egészséges életmódra hívjuk fel a figyelmet. Mérésekkel, tesztekkel, kreatív feladatokkal, játékokkal készülünk a hozzánk látogatónak. A rendszeres véradásra és az egészséges életmódra való felhívás mellett Vöröskereszt különböző tevékenységeivel, leginkább az elsősegélynyújtással ismertetjük meg az embereket.

Szervezetünk a Civil Faluban a véradással, elsősegélynyújtással, az egészséges életmóddal és egyéb főbb tevékenységeinkkel ismerteti meg a fiatalokat.

Célfeladataink, hogy minél többen megtanulják az elsősegélynyújtás alapjait, illetve, hogy a fiatalok véradóvá váljanak, hiszen az elsősegélynyújtók és a véradók mindennapi hősök, mivel ezen cselekedeteikkel emberek életét mentik.

Napi kétszer elsősegélynyújtó bemutatót tartunk. A nap folyamán folyamatosan méréseket végzünk, különböző kreatív feladatokkal, játékokkal foglalkoztatjuk az érdeklődőket, pl. óriás társas, óriás kirakó, tesztek.