Kultúrkör Egyesület

A Kultúrkör Egyesület megalakulása óta eltökélt híve, művelője, előremozdítója a szegedi kulturális életnek. A csoport tagjai olyan dinamikus, értelmiségi fiatalok, akik hisznek az európai állampolgári eszmékben és az interkulturalitásban, érdeklődési körük, iskoláik, valamint szabadidős tevékenységeik nagyon tág határok között mozognak, ezáltal lefedve megannyi érdekes és hasznos témakört.

Kultúr-kikötő

Kultúrkör Egyesület megalakulása óta eltökélt híve, művelője, előremozdítója a szegedi kulturális életnek. A csoport tagjai olyan dinamikus, értelmiségi fiatalok, akik hisznek az európai állampolgári eszmékben és az interkulturalitásban, érdeklődési körük, iskoláik, valamint szabad-idős tevékenységeik nagyon tág határok között mozognak, ezáltal lefedve megannyi érdekes és hasznos témakört.

Célunk a szegedi, dél-alföldi fiatalok és fiatal felnőttek látókörének, szemléletmódjának kitágítása, új ismeretekkel való bővítése, a kulturális szórakozás, valamint a szórakoztató kulturálódás népszerűsítése, közgondolkodásba való beemelése. Azt szeretnénk, ha egyesületünk, illetve az általunk rendezett programok megfelelő alternatívát szolgáltathatnának azon kalandvágyó, életvidám, érdeklődő és gondolkodó fiatalok, valamint egyéb korosztályok számára, akik sem a cél nélküli bulizásban, sem a közhelyes, megszokott, unalmas előadásokban nem találják meg a kívánt szórakozást. 

Célünk a fiatalok szemléletmódjának kitágítása a kulturális szórakozás, valamint a szórakoztató kulturálódás népszerűsítése. Az általunk rendezett programok megfelelő alternatívát szolgáltathatnának azon kalandvágyó, életvidám, érdeklődő és gondolkodó fiatalok, valamint egyéb korosztályok számára, akik sem a cél nélküli bulizásban, sem a közhelyes, megszokott, unalmas előadásokban nem találják meg a kívánt szórakozást. 

SZERDA:

Fotó kiállítás – előzetes SZIN promóció fotópályázat keretében s ünnepélyes eredményhirdetés

Tudjuk, hogy az egészséges életmód egyik alappillére a mozgás, ennek népszerűsítése céljából fotópályázatot és kiállítást szervezünk. Minden pályázó 1 pályaművel nevezhet és a legjobb 10 beküldött pályaművet kiállítjuk. A pályázat győztesét egy napijeggyel jutalmazzuk. Pályázatunkat a SZIN kezdete előtt 1 hónappal hirdetjük meg.

A kiállítás a SZIN teljes ideje alatt látható lesz így vizuálisan vonzóvá téve a standot az érdeklődők számára.

Az eredményhirdetéssel párhuzamosan:a Civilfalu területén játékokkal (csocsó, Twister, Perudo, Rubikkocka, kvízek, kártya…), művészeti kiállítással és látványfestészettel szórakoztattuk a fesztiválozó kicsi-ket és nagyokat.

CSÜTÖRTÖK:

Vitamin teszt-játék és előadás nyereményekkel („Mennyire vagy JÁRtas?”)

A vitaminok a szervezet számára nélkülözhetetlenek és mással nem helyettesíthetőek. Támogatják az anyagcsere-folyamatokat, sejtjeink alkotóelemei közé tartoznak, és szerepük van a szervezetbe bekerülő káros anyagok kiválasztásában is. De vajon a fesztiválozó közönség mennyire van tisztában a vitaminok fajtáival, forrásaival, a szükséges beviteli mennyiséggel? Tesz-tünk segít a vitaminok világában történő jártasság megszerzéséhez.

Az előadással párhuzamosan:a Civilfalu területén játékokkal (csocsó, Twister, Perudo, Rubikkocka, kvízek, kártya…), művészeti kiállítással és látványfestészettel szórakoztattuk a fesztiválozó kicsi-ket és nagyokat.


PÉNTEK:

Egészséges táplálkozás élményelőadás:

A táplálkozás alapvető életszükséglet. A felvett tápanyagoknak szerepük van a sejtek építésében, a működés során elhasználódott anyagok pótlásában. Ugyanakkor energiát szolgáltatnak és szabályozzák az életfolyamatokat. Ebből következik, hogy az ember testének
felépítése, működése, erőnléte, valamint közérzete és egészsége is nagyban függ a táplálkozás-tól.

Ezért minden egészségével törődő embernek el kell sajátítania a helyes és egészséges táplálkozás ismérveit és szokásait. Játékos keretek között mutatjuk be az egészséges táplálkozás alapszabályait quiz és étrendi piramis elv segítségével.

Az előadással párhuzamosan:a Civilfalu területén játékokkal (csocsó, Twister, Perudo, Rubikkocka, kvízek, kártya…), művészeti kiállítással és látványfestészettel szórakoztattuk a fesztiválozó kicsi-ket és nagyokat.
 

SZOMBAT:

Kincskereső séta, melyen a fesztiválozó fiatalok egy interaktív túra keretében ismerhetik meg Szeged főbb nevezetességeit történelmét. A túra helyszíne a fesztivál teljes látogatható területe.

Az előadással párhuzamosan:a Civilfalu területén játékokkal (csocsó, Twister, Perudo, Rubikkocka, kvízek, kártya…), művészeti kiállítással és látványfestészettel szórakoztattuk a fesztiválozó kicsi-ket és nagyokat.