Fatima Ház Alapítvány

Fatima Ház

A fiatalok és gyerekek szabadidős tevékenységével foglalkozunk. Ezen belül nagy figyelmet fordítunk az önmegvalósításra és a környezet tudatos gondolkodásra. Minden féle otthon kimaradt holmiból új dolgokat varázsolunk.

 

SZIN-es újrahasznosítás

2017. évi programunk célja felhívni a fiatalok figyelmét az újrahasznosítás általi környezet védelmére.
Alapítványunk a kezdetek óta foglakozik újrahasznosítással ez a gyerektáborok során alakult ki. Ezt a programunkat tovább fejlesztettük, ahol már a kimaradt ruhákat is hasznosítjuk, dísztárgyakat és használati cikkeket készítünk. A SZIN-en lévő fiataloknak is megkívánjuk mutatni, mennyi érdekes, értékes és szép holmit lehet készíteni az otthon kimaradt dolgokból pl. rassel hálóból virágcsokrot, újságpapírból kast rongyból ékszereket készítünk. Ezáltal növeljük a fiatalok kreativitását, és a környezettudatosságát. A kézműves foglalkozások ideje alatti beszélgetések közben és kézzel rajzolt táblákkal felhívjuk a figyelmet a rovarok és a méhek fontosságára. A civil program népszerűsítésére közösségi játékot szervezünk.

Jó hangulat teremtés, vidám játékos feladatokkal közelebb hozzuk a rovar világot a városi élethez. Különleges kézműves technikákkal újrahasznosított ékszerek készítése. Ismét lesz pirografia és csomózás is.

Alapítványunk minden napra valamilyen kézműves technikával készül. Itt figyelembe vesszük az eddigi évek tapasztalatait, hogy miket szerettek csinálni a fiatalok. Illetve minden évben megkérdezzük, hogy mivel készüljünk jövőre.

SZERDA:

Rovarhotel készítés. Környezetünkben található természetes anyagokból, pirográf technikával díszített kisméretű rovar szállás készítés. Célja felhívni a figyelmet a rovarok fontosságára és védelmére. Programunk népszerűsítése, közösségi játék szervezése.

CSÜTÖRTÖK:

Méhecske program. Célja: a méhek fontosságának tudatosítása, megkülönböztetjük a méheket a darazsaktól. Közösségi játékot szervezünk ajándékért.

Háztartási szemétként található rasselhálóból színes virágokat készítünk hajpántnak és karkötőnek.

PÉNTEK:

Méhecske program. Célja: a méhek fontosságának tudatosítása, megkülönböztetjük a méheket a darazsaktól. Közösségi játékot szervezünk ajándékért.

Újrahasznosított rongyokból ékszereket készítünk. Karkötőt, nyakláncot, gyűrűt.

SZOMBAT:

Vízprogram. Célja felhívni a figyelmet a vízfogyasztás fontosságára, tudatosítani a vízhiány okozta panaszokat.

Vizes játékoknak biztosítunk teret: hajó pálya - verseny játék, vízipisztollyal célba lövés, vízbomba célba dobás.
Újrahasznosított rongyokból ékszereket készítünk. Karkötőt, nyakláncot, gyűrűt.
Programunk népszerűsítése.