Családbarát Ország Nonprofit Közhasznú Korlátolt Felelősségű Társaság

Családbarát Ország Nonprofit Közhasznú Kft.

A Családbarát Ország Nonprofit Közhasznú Kft. (CSBO) a család- és népesedéspolitikai eszközök és családtámogatások kialakításával és működtetésével, a gyermeket vállaló és nevelő szülők támogatásával, a munka és a család összeegyeztetésének és összekapcsolásának biztosításával, a női jogok érvényesülésének figyelemmel kísérésével, valamint a nemzedékek közötti együttműködés erősítésével összefüggő kormányzati feladatok megvalósításában működik közre.

vonalSZÓ

A Családbarát Ország Nonprofit Közhasznú Kft. a "Kríziskezelő szolgálatok fejlesztése" című, uniós támogatásból megvalósuló projektjével kíván megjelenni a 2017-es SZIN-en. A projekt általános céljainak egyike a magyarországi krízisszolgálatok működésének jobb megismertetése a fiatalokkal. Mindezt a telefonos lelki elsősegély szolgálatok elérhetőségeinek népszerűsítésével, valamint a telefonos szolgálatoknak önkéntesek toborzásával kívánjuk megvalósítani. A projekt munkatársai a szegedi S.O.S. Telefonos Lelki Elsősegély Szolgálattal együtt kívánnak megjelenni.

A nyilvánosság felé irányuló kampány segítségével mintegy 200 fő önkéntest kívánunk bevonni a telefonos lelkisegély szolgálatok munkájába.
A telefonos szolgálatok népszerűsítése közvetett módon javíthatja a társadalom lelkiállapotát, amely hatás pedig az öngyilkosságok további csökkenését, valamint a depressziós személyek számának és a káros szenvedélyek elterjedtségének mérséklődését eredményezheti.

A Családbarát Ország Nonprofit Közhasznú Kft. (CSBO) a szegedi S.O.S. Telefonos Lelki Elsősegély Szolgálattal együtt kívánja népszerűsíteni a telefonos lelki elsősegély szolgálatokat, illetve közösen toboroz önkénteseket a "Kríziskezelő szolgálatok fejlesztése" című, uniós támogatásból megvalósuló projekt keretében. A CSBO munkatársai és a szegedi telefonos szolgálat önkéntesei különféle tesztekkel, érdekes szakmai beszélgetésekkel és hasznos ajándéktárgyakkal várják az érdeklődőket.

A CSBO munkatársai és a szegedi S.O.S. Telefonos Lelki Elsősegély Szolgálat önkéntesei szakmai kérdőívekkel és több kérdést tartalmazó tesztsorral várják az érdeklődőket. A kitöltők között értékes és hasznos ajándéktárgyakat (többek között hűtőtáska, hátizsák) sorsolunk ki.

A telefonos lelkisegély szolgálatok önkénteseinek a bevonásával pszichológia teszteket töltetünk ki a fiatalokkal. A CSBO munkatársai, illetve az önkéntesek szituációs gyakorlatokat is végeztetnek az érdeklődőkkel; a legtipikusabb krízishelyzetekről és a környezet számára is használható eszközökről, módszerekről.
A projektelemek eredményes megvalósításához 2 db bérletet és 2 db napijegyet igényelnénk. A CSBO és a szegedi telefonos szolgálat különféle arculati elemekkel és a segítségnyújtás lehetőségeit bemutató plakátokkal, képekkel kívánja felkelteni az érdeklődők figyelmét.