Alternatíva Egyesület

Alternativa Egyesület

Az Alternatíva Egyesület fiatalokkal, fiatalok közösségeinek támogatásával, közösségi kezdeményezések megvalósításával foglalkozó civil szervezet, mely nem formális tanulás lehetőségét nyújtja főként a 13-25 éves korosztály számára az érdeklődésüknek, igényeiknek megfelelő tevékenységek mentén.Tagjaink programokon, rendezvényeken interaktív standokon vesznek részt és klubok, foglalkozások, workshopok, tréningek keretében szakmai ismereteket, tapasztalatokat osztanak meg.

Keltsd életre a gondolataidat!
 
Az Alternatíva Egyesület idén két, egymással összefüggő kreatív programot kíván megvalósítani a Szegedi Ifjúsági Napokon: „SenkinekSemArt” és  „SZINimation” címmel. Mindkét program – egymással párhuzamosan egymást kiegészítve – közös alkotások elkészítésén keresztül kívánja népszerűsíteni az egészséges életmódot a fesztiválozó fiatalok körében.Valamint együttműködésben valósítjuk meg a Horizont Alapítvány és az Alternatíva Egyesület munkatársainak közös beszélgetéseiből kialakult "Guten Tag (Falrahányt jó-szó)" projektelemet, amely mindkét szervezet sajátosságait ötvözni igyekszik. Célja,hogy a látogatók az érzékenyítő „állomás” témáival kapcsolatos gondolataikat ki tudják fejezni vizuálisan, és meg tudják jeleníteni a két szervezet által közösen működtetett legális falon.
 
NonSopMotion – animációs műhely a SZINimation programkeretében főleg rajzos, papír alapú animációk készítése a Civil Falu valamint a fesztivál résztvevőinek proaktív bevonásával az egészséges életmód, az esélyegyenlőség, kirekesztés témaköreiben.
SSA-Street Art műhely "Senkinek sem Art" és Guten Tag (Falrahányt jó-szó)program: stencilkészítés, közös képalkotás, OSB lapokra fújt installácíók, "élő animáció" készítése 
 

NonStopMotion – SZINimation program+SenkinekSem Art program + " Guten Tag (Falrahányt jó-szó)"

A 2017-es Szegedi Ifjúsági Napokon demonstrációk keretein belül készítünk „élő animációkat”, amelynek során képkockánként lerajzoljuk vagy lefestjük egy mozdulatsor vagy történés képeit,ezeket GIF animáció és/vagy zenés videó formájában feltöljtük az internetre. Az alkotások témája az egészséges táplálkozás, sport és a káros szenvedélyek, valamint a Horizont Alapítvány sátránál, a szervezet felkészült munkatársai által felvezetett, esélyteremtéssel, kirekesztéssel kapcsolatos témakörök. 2 fő az alkotások művészeti tartalmáért, a folyamatok koordinálásáért, és a résztvevők bevonásáért felel, 2 fő pedig a fotós-videós dokumentálásáért, valamint az animációk elkészítéséért.