Szervezetek

A Családbarát Ország Nonprofit Közhasznú Kft. (CSBO) a család- és népesedéspolitikai eszközök és családtámogatások kialakításával és működtetésével, a gyermeket vállaló és nevelő szülők támogatásával, a munka és a család összeegyeztetésének és összekapcsolásának biztosításával, a női jogok érvényesülésének figyelemmel kísérésével, valamint a nemzedékek közötti együttműködés erősítésével összefüggő kormányzati feladatok megvalósításában működik közre.
Idén is SZIN-en vagyunk - Gyere ügyintézni a kormányablak buszba!
Duna-Körös-Maros-Tisza Eurorégió Ifjúsági Szövetségének bírósági bejegyzésére - hosszas jogi munkát követően - 2002. augusztus 23-án került sor. Célja a civil szervezetek közötti kapcsolatok erősítése, eurorégiós szintre történő fejlesztése. A határon túli magyar ifjúsági tagszervezetek munkáját szervezetfejlesztéssel segítik, és stratégiai projektjük egy határon átnyúló ifjúsági irodahálózat fejlesztése is. A szervezet Eurodesk partner, és a megyében a Család, Esélyteremtési és Önkéntes Ház is.
Európai összehasonlításban a várható élettartam, a rákos megbetegedések, a dohányzás és alkoholfüggőség, valamint a szívbetegségek és a magas vérnyomás terén végzett felmérésekben Magyarország igen hátrányos helyet foglal el. Az Egészséges Szegedért program a szegediek számára egészséges életmód segítését célzó szolgáltatásokat nyújt és a lakosságra, közösségekre, családi színterekre irányuló egészségfejlesztési tevékenységet végez. A program a következő területekre összpontosít:
A szegedi Homo Ludens Project függetlenszínházi alkotóközössége a személyes- és társadalmi felelősség vállalás témájához fűződő workshopjait és programjait kívánja bemutatni a SZIN civil falu közösségében. A programok a közösségi gondolkodást és a közösségi párbeszéd elindítását kezdeményezik, eljutva egészen a cselekvésig.
A szervezet alap célkitűzése egy olyan játszóház létrehozása volt, amely eltér a megszokottaktól. A megvalósítók, foglalkozás vezetők a programokkal, foglalkozásokkal a személyes kapcsolatokra épülő közösségi tevékenységeket szeretnék fejleszteni, erősíteni, fokozott figyelmet szánva a mentálhigiénére.
A Szegedi Újszülött Életmentő Szolgálat Alapítvány két évtizede szolgálja az újszülött, koraszülött mentést. Dél-Magyarország 3 megyéjéből – Bács-Kiskun, Békés, Csongrád megye – menti az életveszélyben lévő újszülötteket és szállítja a régió újszülötteket ellátó központjaiba a szegedi Gyermekgyógyászati Klinikára, valamint a kecskeméti és a gyulai Perinatális Intenzív Centrumokba.
2010-ben alakultunk meg Budapesti Állatmentők néven. Az állatvédelemben önállóan tevékenykedő tagjaink puszta elhivatottságból, állatszeretetből, önerőből, szervezett formában kezdték menteni a borzalmas körülmények között élő megkínzott, elhagyott, valamint balesetet szenvedett állatokat. Magyarországon erre sajnos a nagymértékben jelen lévő emberi brutalitás és állatkínzások miatt folyamatosan szükség van, az igény nem csökkent. Jelenleg a kötelező tíz fő egyesületi taglétszámon túl 30 aktív önkéntesünkkel látjuk el feladatainkat.